Κικίλιας: Μόλις παραλάβουμε τα εμβόλια την επόμενη μέρα αρχίζει ο εμβολιασμός

Με χαιρετισμό από τον διευθυντή Ευρώπης του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, Hans Kluge άρχισε η σημερινή ενημέρωση των ιατρικών συντακτών στο υπουργείο Υγείας. Ο κ. Kluge μεταξύ άλλων σημείωσε ότι ζούμε μια πρόκληση που μπορούμε να υπερβούμε με κατάλληλες επιλογές.

Πρόσθεσε ότι στόχος είναι να κρατήσουμε τον ιό χαμηλά με κοινωνική αποστασιοποίηση, υπογράμμισε ότι μέρος της λύσης είναι ο εμβολιασμός ενώ το επόμενο διάστημα είπε ότι θα δούμε τις πολιτικές που θα ακολουθήσουμε.

Από την πλευρά του ο Βασίλης Κικίλιας σημείωσε ότι βρισκόμαστε σε μια κρίσιμη καμπή για την πορεία της χώρας. Επεσήμανε ότι ο πρωθυπουργός έχει δώσει εντολή να γίνει ό,τι πρέπει για να στηριχθεί το ηρωικό προσωπικό.

Έκανε λόγο για τιτάνια προσπάθεια του ΕΣΥ και ανακοίνωσε ότι πολυμελής ομάδα γιατρών από τον ιδιωτικό τομέα μεταβαίνει εθελοντικά για να βοηθήσει την κατάσταση στη Βόρεια Ελλάδα. Επίσης θα πάνε και γιατροί από νοσοκομεία όπως ο Ευαγγελισμός και το Λαϊκό. Όπως έκανε γνωστό με διάταξη που θα περάσει όλοι οι γιατροί που θα πάνε σε αυτά τα νοσοκομεία θα δουν διπλασιασμό των αποδοχών τους για το διάστημα που θα βρίσκονται στη Β. Ελλάδα.

Τέλος, σε ό,τι αφορά τα εμβόλια είπε ότι «σας δηλώνω ότι με το που θα εγκριθούν, θα παραδοθούν στην Ελλάδα και την επόμενη μέρα αρχίζει ο εμβολιασμός».

www.ert.grΠηγή ert.gr