Μιλώντας τη διαδικτυακή ημερίδα που οργάνωσε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Patras με θέμα «Χρηματοδοτήσεις για κλιματικά ουδέτερες πόλεις με έξυπνες εφαρμογές», ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, Δημήτρης Παπαστεργίου, ανακοίνωσε ότι η ΚΕΔΕ έχει ξεκινήσει μια πρωτοβουλία ενημέρωσης όλων των Δήμων της χώρας για τα χρονοδιαγράμματα του Ταμείου Ανάκαμψης που θα αφορούν στις αναπλάσεις αλλά και στα έργα που θα μεταλλάξουν τις πόλεις σε κλιματικά και ενεργειακά ουδέτερες.

Η δήλωση του κ. Παπαστεργίου: «Είναι σημαντικές αυτές οι πρωτοβουλίες για να κουβεντιάζουμε όλοι το πώς οραματιζόμαστε τις πόλεις του μέλλοντος. Με το Ταμείο Ανάκαμψης έχουμε την ευκαιρία να σχεδιάσουμε ολιστικά τις πόλεις και να παραδώσουμε στα παιδιά μας ένα περιβάλλον φιλικό και βιώσιμο.

Ναι στην ηλεκτροκίνηση αλλά μην ξεχνάμε ότι οι πόλεις της Ελλάδας, εκτός Αθήνας και Θεσσαλονίκης, περπατιούνται και αυτό πρέπει να καταφέρουμε.

Να δώσουμε χώρο στους πεζούς και στα ποδήλατα, με ήπια κυκλοφορία για τα απαραίτητα οχήματα.

Έξυπνες πόλεις δεν είναι μόνο οι πόλεις που χρησιμοποιούν τις νέες τεχνολογίες. Έξυπνες είναι οι πόλεις που σέβονται, αφουγκράζονται και κάνουν πράξη τις ανάγκες των πολιτών και σχεδιάζουν το μέλλον.

Οι Δήμοι αλλά και η κεντρική εξουσία πρέπει να τολμήσουμε και να αναμετρηθούμε με τις προκλήσεις του μέλλοντος για πόλεις ουδέτερες και βιώσιμες».

www.ertnews.grΠηγή ert.gr