Κενό σύνθημα χαρακτηρίζουν κυβερνητικές πηγές την περιβαλλοντική ευαισθησία του κ. Τσίπρα σχετικά με τη στάση του για την απολιγνιτοποίηση, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζει επικοινωνιακό τέχνασμα τις εξαγγελίες για καθαρές μορφές ενέργειας.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ, αναζητώντας σημαίες ευκαιρίας, αυτή τη φορά βρήκε τον λιγνίτη. Μέχρι πρότινος επένδυε στα μαγκάλια, τώρα επενδύει στο κάρβουνο», σχολίασαν κυβερνητικές πηγές, σχετικά με την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για την απολιγνιτοποίηση.

Οι ίδιες πηγές πρόσθεσαν: «Τη στιγμή που η κυβέρνηση προχωρά στην απολιγνιτοποίηση θέτοντας την Ελλάδα στην “πράσινη” πρωτοπορία της Ευρώπης, ο ΣΥΡΙΖΑ κοιτάζει προς τα πίσω, κολλημένος στο χθες, επιμένοντας σε πολιτικές περασμένων δεκαετιών. Η περιβαλλοντική ευαισθησία για τον κ. Τσίπρα είναι άλλο ένα κενό σύνθημα. Και σταματά εκεί που αρχίζει η ψηφοθηρία».

Την αντίδραση των κυβερνητικών πηγών προκάλεσε η δήλωση του εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ που χαρακτήριζε επικοινωνιακό τέχνασμα το άρον-άρον κλείσιμο λιγνιτικών μονάδων.

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, εφαρμόζοντας το σχέδιο της για την ιδιωτικοποίηση των εταιρειών και δικτύων ενέργειας της χώρας, εξαγγέλλει άρον-άρον το κλείσιμο των λιγνιτικών μονάδων της Δυτικής Μακεδονίας, προκαλώντας εύλογα τις αντιδράσεις της τοπικής κοινωνίας», είχε υποστηρίξει ο κ. Χαρίτσης.Πηγή:newsit.gr