Κατερίνη: Το πρώτο… ψηφιακό Χριστουγεννιάτικο Χωριό – Παραμύθια από τον Αη Βασίλη μέσω livestreaming (pics)

Στην τελική ευθεία στην Κατερίνη οι εργασίες για το «Χριστουγεννιάτικο Χωριό του Κόσμου» για μικρούς και μεγάλους.

Η φετινή «περίεργη» χρονιά και στην Κατερίνη, εξαιτίας της έξαρσης της πανδημίας του κορονοϊού, δεν πτοεί τους ανθρώπους της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Νομού Πιερίας «Ο Τόπος Μου». Αποφάσισαν να μην βάλουν σε «καραντίνα» τις φετινές γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Έτσι, στήνουν το πρώτο ψηφιακό Χριστουγεννιάτικο Χωριό στη χώρα, με συναυλίες, Άγιο Βασίλη, παραμύθια και πολλά άλλα που θα έχουν την δυνατότητα μικροί και μεγάλοι να θαυμάσουν από την οθόνη του ηλεκτρονικού τους υπολογιστή, ενώ μένουν σπίτι και ασφαλείς.

Το Χριστουγεννιάτικο Χωριό του Κόσμου της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Νομού Πιερίας «Ο Τόπος Μου» που πραγματοποιείται στις εγκαταστάσεις του Καπνικού Σταθμού ανοίγει τις πύλες του τα τελευταία έξι χρόνια στις 7 Δεκεμβρίου. Έτσι θα συμβεί και φέτος. Κάθε χρόνο το διάστημα 7 – 17 Δεκεμβρίου το επισκέπτονται μαθητές των σχολείων της περιοχής και από τις 17 – 31 Δεκεμβρίου οι πολίτες της Κατερίνης και της ευρύτερης περιοχής της Βόρειας Ελλάδας.

Δείτε φωτογραφίες από το makthes.gr:

Περίπου 150 επιχειρήσεις του νομού Πιερίας διαθέτουν όλα τα υλικά: τροφή, γλυκίσματα, ποτά. Το Χριστουγεννιάτικο χωριό μας είναι το χωριό της αλληλεγγύης. Λέμε στον κόσμο να αφήσει το πορτοφόλι του, να έρθει και στην είσοδο αντί για εισιτήριο τους καλούμε να αφήσουν είτε ένα μεταχειρισμένο βιβλίο, είτε μια σακούλα με τρόφιμο. Οι επισκέπτες λαμβάνουν μια κάρτα και με αυτή την κάρτα μπορούν να λάβουν, καφέ, κρασί, τσάι, ζεστό ψωμί ή φασολάδα, ψωμί με πάστα ελιάς.

Κάθε χρόνο το Χριστουγεννιάτικο Χωριό του Κόσμου επισκέπτονται περίπου 4.000 μαθητές και μαθήτριες από από 75 σχολεία. Δεν πληρώνουν στην είσοδο αλλά εισέρχονται σε αυτό δίνοντας ένα κουτάκι γάλα, ένα μεταχειρισμένο βιβλίο ή ένα παιχνίδι.

img-20201127-135553.jpg

Οι περίπου 20 τόνοι τροφίμων που συγκεντρώνονται κατά τη διάρκεια του Χριστουγεννιάτικου Χωριού του Κόσμου παραδίδονται στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Καπνικού Σταθμού, ένα από τα πρώτα κοινωνικά παντοπωλεία της χώρας, το οποίο κάθε μήνα διαθέτει δωρεάν σε σαράντα οικογένειες της Πιερίας από 35 κιλά τρόφιμα. Επίσης, τα βιβλία που συγκεντρώνονται διατίθενται στα 69 νηπιαγωγεία της περιοχής για να ενισχυθούν οι δανειστικές. 

Για όσους ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν ζωντανά τις δράσεις του πρώτου ψηφιακού Χριστουγεννιάτικου χωριού αρκεί να κάνουν κλικ στην εξής διεύθυνση: http://www.otoposmou.gr/

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

To άρθρο Κατερίνη: Το πρώτο… ψηφιακό Χριστουγεννιάτικο Χωριό – Παραμύθια από τον Αη Βασίλη μέσω livestreaming (pics) δημοσιεύτηκε στο NewsIT .Πηγή:newsit.gr