Κατασχέθηκαν πάνω από 44.000 πακέτα λαθραία τσιγάρα και 2.375 συσκευασίες καπνού

Εγκληματική ομάδα που δραστηριοποιούνταν στην παράνομη διακίνηση και πώληση λαθραίων καπνικών προϊόντων εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδας.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν πέντε άτομα εκ των οποίων ένας αλλοδαπός, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση και εθνικό τελωνειακό κώδικα, ενώ αναζητείται για να συλληφθεί ακόμα ένας ημεδαπός, μέλος της εγκληματικής ομάδας.

#td_uid_1_5ed8daf1438ec .td-doubleSlider-2 .td-item1 {
background: url( 0 0 no-repeat;
}
#td_uid_1_5ed8daf1438ec .td-doubleSlider-2 .td-item2 {
background: url( 0 0 no-repeat;
}
#td_uid_1_5ed8daf1438ec .td-doubleSlider-2 .td-item3 {
background: url( 0 0 no-repeat;
}
#td_uid_1_5ed8daf1438ec .td-doubleSlider-2 .td-item4 {
background: url( 0 0 no-repeat;
}

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της έρευνας, προέκυψε ότι τα μέλη της εγκληματικής ομάδας είχαν ενωθεί από τον Νοέμβριο του 2019 και δραστηριοποιούνταν στην παράνομη διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων λαθραίων καπνικών προϊόντων με σκοπό την αποκόμιση παράνομου περιουσιακού οφέλους.

Σε οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί εντοπίστηκαν οι συλληφθέντες, σε περιφραγμένο υπαίθριο χώρο επιχείρησης σε περιοχή της Βόρειας Ελλάδας, να μεταφορτώνουν από όχημα τύπου VAN σε (2) οχήματα χαρτοκιβώτια με λαθραία τσιγάρα.

Άμεσα ακινητοποιήθηκαν και σε έρευνες που ακολούθησαν στα οχήματα και στους χώρους της επιχείρησης, συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

(44.400) πακέτα, με (888.000) τεμάχια τσιγάρα,
(2.375) συσκευασίες καπνού,
(5) οχήματα,
αναλογικός πομποδέκτης ενδοεπικοινωνίας με δύο φορητούς ασύρματους και
ατζέντα τσέπης με σημειώσεις-παραγγελίες διαφόρων καπνικών προϊόντων.

Οι διαφυγόντες δασμοί για τα κατασχεθέντα καπνικά προϊόντα εκτιμάται ότι ανέρχονται σε (209.000) ευρώ.Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή.

Πηγή:ΕΡΤ

www.ert.grΠηγή ert.gr