Κατά κύματα φαίνεται πως γίνεται η επιστροφή των εκδρομέων του Πάσχα. Εχθές επέστρεψαν 125.000 οχήματα στο λεκανοπέδιο, ενώ είχαν αναχωρήσει περισσότερα από 330.000. Τα στοιχεία δείχνουν παρατεταμένες διακοπές καθώς λιγότεροι από τους μισούς όσων έφυγαν, επέστρεψαν. Όπως διαφαίνεται πρόκειται να “κολλήσουν” στις διακοπές του Πάσχα και την αργία της Πρωτομαγιάς.

Πυκνή ήταν η ροή των οχημάτων σήμερα στα διόδια της Ελευσίνας, ενώ χθες πέρασαν από εκεί 67.000 οχήματα. Η ανατροπή ενός οχήματος στο ύψος της Κινέττας στο ρεύμα προς Αθήνα νωρίς το πρωί δημιούργησε προβλήματα στην κυκλοφορία. Η τροχαία απομάκρυνε έγκαιρα το όχημα και εξομαλύνθηκε η κίνηση στην εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου. Σε ισχύ είναι η απαγόρευση της κυκλοφορίας των φορτηγών έως τις 22:00.

Σύσταση της τροχαίας στους εκδρομείς που επιστρέφουν, για προσεκτική οδήγηση και εφαρμογή του ΚΟΚ.

Γεμάτα επιστρέφουν τα πλοία από τα νησιά. Για το λιμάνι του Πειραιά είναι προγραμματισμένα για σήμερα 17 δρομολόγια. Ανά μία ώρα φτάνει στο λιμάνι και ένα πλοίο από τον Αργοσαρωνικό με 100% πληρότητα. Πολλοί εκδρομείς αναχωρούν σήμερα για τα νησιά, καθώς επέλεξαν να μην φύγουν τις ημέρες του Πάσχα και να αξιοποιήσουν την άδειά τους για την Πρωτομαγιά.

Μόνο χθες έφτασαν στο λιμάνι του Πειραιά 27.519 επιβάτες. Η ροή αναμένεται να είναι πιο πυκνή σήμερα το απόγευμα.

Ρεπορτάζ: Ηλίας Κούκος, Μαίρη Σκανδάλη

Πηγή: ΕΡΤ

www.ertnews.grΠηγή ert.gr