Καστοριά: Τραγούδι εμπνευσμένο από την καραντίνα από μαθητή της Γ’ Δημοτικού (video)

Την αλλαγή της καθημερινότητας και τις ιδιαίτερες συνθήκες της κοινωνικής αποστασιοποίησης, περιγράφει ο Παναγιώτης Μαυρίδης, μαθητής της Γ’ τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Μανιάκων Καστοριάς. Ο μικρός Παναγιώτης έγραψε  το τραγούδι «Είναι Χριστουγεννα» και, με τη βοήθεια του πατέρα του Νικόλαου Μαυρίδη, το μελοποίησαν κι έφτιαξαν videoclip, το οποίο παρουσιάστηκε στην τάξη μέσω της πλατφόρμας webex.

«Μέσα σε μια περίοδο που μας βρίσκει  όλους με πεσμένη διάθεση, γκρίνια, θλίψη, άγχος και απαισιοδοξία, λόγω του εγκλεισμού μας,  σε μέρες που θα έπρεπε να είναι γιορτινές, ο Παναγιώτης βρήκε τρόπο να ξεφύγει από τη μιζέρια και άπλωσε το χέρι να μας τραβήξει κι εμάς έξω από αυτήν!» αναφέρει ανάρτηση του 1ου Δημοτικού Σχολείου Μανιάκων.  

«Δεν περιγράφεται η χαρά  και ο ενθουσιασμός τόσο του Παναγιώτη όσο και των συμμαθητών του όταν ανταμώσανε στο WEBEX και το ακούσαμε όλοι μαζί. Μάλιστα, γεννήθηκε και άλλη ιδέα: Να γράψει και άλλο τραγούδι και να τραγουδήσει όλη η τάξη του μαζί στη λήξη της σχολικής χρονιάς – ελπίζουμε από κοντά!»

www.ert.grΠηγή ert.gr