Καστοριά: Τραγούδι εμπνευσμένο από την καραντίνα από μαθητή της Γ’ Δημοτικού (video)

Την αλλαγή της καθημερινότητας και τις ιδιαίτερες συνθήκες της κοινωνικής αποστασιοποίησης, περιγράφει ο Παναγιώτης Μαυρίδης, μαθητής της Γ’ τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Μανιάκων Καστοριάς. Ο μικρός Παναγιώτης έγραψε  το τραγούδι «Είναι Χριστουγεννα» και, με τη βοήθεια του πατέρα του Νικόλαου Μαυρίδη, το μελοποίησαν κι έφτιαξαν videoclip, το οποίο παρουσιάστηκε στην τάξη μέσω της πλατφόρμας webex.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=4GdW394ZD_0?feature=oembed&w=640&h=360]

«Μέσα σε μια περίοδο που μας βρίσκει  όλους με πεσμένη διάθεση, γκρίνια, θλίψη, άγχος και απαισιοδοξία, λόγω του εγκλεισμού μας,  σε μέρες που θα έπρεπε να είναι γιορτινές, ο Παναγιώτης βρήκε τρόπο να ξεφύγει από τη μιζέρια και άπλωσε το χέρι να μας τραβήξει κι εμάς έξω από αυτήν!» αναφέρει ανάρτηση του 1ου Δημοτικού Σχολείου Μανιάκων.  

«Δεν περιγράφεται η χαρά  και ο ενθουσιασμός τόσο του Παναγιώτη όσο και των συμμαθητών του όταν ανταμώσανε στο WEBEX και το ακούσαμε όλοι μαζί. Μάλιστα, γεννήθηκε και άλλη ιδέα: Να γράψει και άλλο τραγούδι και να τραγουδήσει όλη η τάξη του μαζί στη λήξη της σχολικής χρονιάς – ελπίζουμε από κοντά!»

www.ert.grΠηγή ert.gr