Καραγκούνης: Πολιτική ευθύνη σημαίνει όποιος φταίει, φεύγει (audio)

Ο βουλευτής της ΝΔ Κώστας Καραγκούνης μίλησε στους Ανδρέα Παπασταματίου και Στεφανία Χαρίτου, στο Πρώτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας και αφού επεσήμανε πως η ΝΔ κράτησε πολύ υπεύθυνη στάση από την πρώτη στιγμή της τραγωδίας, διευκρίνισε όμως, ότι είναι συνταγματική υποχρέωσή της να ελέγξει την κυβέρνηση, αλλά κυρίως να πιέσει, ώστε να αναγκάσει τους υπεύθυνους να λογοδοτήσουν.

Όπως είπε ο κ. Καραγκούνης «η έννοια της πολιτικής ευθύνης επιφέρει συνέπειες. Όποιος φταίει, φεύγει», ενώ διευκρίνισε –απαντώντας σε σχετική ερώτηση- ότι δεν μπορούμε να συγκρίνουμε την στάση της πολιτικής ηγεσίας στις πυρκαγιές του ’17 στην Ηλεία, καθώς τότε βρισκόμασταν σε προεκλογική περίοδο.

Ο βουλευτής της ΝΔ κατηγόρησε την κυβέρνηση για έλλειψη συντονισμού, υποστηρίζοντας ότι αναλαμβάνει την ευθύνη μόνο βερμπαλιστικά και όχι στην ουσία, αφού, δεν είχαμε ούτε παραιτήσεις, ούτε κάποια αποπομπή από τον πρωθυπουργό.

Τέλος, υποστήριξε ότι «χρειάζεται μια κοινή πρόταση όλων των κομμάτων, που να λέει αυτές είναι οι δομές και έτσι πρέπει να λειτουργούν».

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα

www.ert.grΠηγή ert.gr