Με τις συντάξεις να πληρώνονται αυτές τις μέρες, έξω από τις τράπεζες σχηματίστηκαν ξανά οι καθιερωμένες ουρές. Μόνο που τώρα δεν είναι όπως άλλες φορές. Τώρα υπάρχει θέμα υγείας.

Όλα έγιναν σε τράπεζα στον Πειραιά, όπου πριν από τις 08:00 βρέθηκε η κάμερα του ΣΚΑΙ. Στην πλειοψηφία τους ηλικιωμένοι άνθρωποι, οι οποίοι δεν έχουν τη δυνατότητα να κάνουν τις συναλλαγές τους ηλεκτρονικά, μαζεύτηκαν έξω από το υποκατάστημα για να πληρωθούν ή να πληρώσουν λογαριασμούς.

Click4more Θεσσαλονίκη: Κλείνει το μεσημέρι για 14 μέρες η παραλία! “Μονόδρομος η απόφαση”

Ως εδώ, όλα καλά. Το θέμα είναι ότι αν και οι συγκεντρωμένοι φορούσαν μάσκες και γάντια, στην ουρά στέκονταν ο ένας πάνω στον άλλο, χωρίς να κρατούν τις αποστάσεις ασφαλείας που ορίζουν οι οδηγίες κατά της εξάπλωσης του κορονοϊού. Ήταν ο ένας πάνω στον άλλο, συνωστισμένοι και κάποιοι, σύμφωνα με όσα αναφέρθηκαν στο ρεπορτάζ, ήθελαν ακόμη και να μπουν δυο δυο στο κουβούκλιο για την είσοδο στην τράπεζα!

Δεν έλειψαν επίσης και οι στιγμές έντασης…

Πέρασαν 20 λεπτά με αυτή την εικόνα και ενώ οι υπάλληλοι της τράπεζας προσπαθούσαν να πείσουν τους ηλικιωμένους να τηρήσουν τις αποστάσεις ασφαλείας, έως ότου να εμφανιστεί ομάδα ΔΙΑΣ για να κάνει συστάσεις τους παρόντες, ενώ έγινε και έλεγχος στα δικαιολογητικά που έπρεπε να είχαν μαζί τους στο πλαίσιο της απαγόρευσης κυκλοφορίας. 

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=1A4zYD8JAkI?feature=oembed&w=832&h=468]

Στην τράπεζα λειτουργούν δυο ταμεία, στο πλαίσιο των μέτρων κατά του κορονοϊού.

Αντίθετη η εικόνα σε τράπεζα στην Καλλιθέα, όπου είχε σχηματιστεί μεν ουρά αλλά ο κόσμος που περίμενε για να εξυπηρετηθεί είχε απόσταση άνω του ενός μέτρου!

To άρθρο Καμία σωτηρία! Ο ένας πάνω στον άλλο έξω από τις τράπεζες (Βίντεο) δημοσιεύτηκε στο Newsit.gr .Πηγή:newsit.gr