Δεκάδες άνθρωποι νεκροί και αγνοούμενοι, εκατοντάδες τραυματίες, τεράστιες δασικές εκτάσεις αποτεφρωμένες, το βιος μιας ζωής έγινε καπνός μετά τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι. 

Οι κάτοικοι μέσα στον πανικό τους προσπαθούσαν να σωθούν και να τρέξουν όσο πιο μακριά μπορούν. Κάποιοι πήραν μαζί τους τα κατοικίδιά τους, αλλά δεν πρόλαβαν.

Ο τραγικός απολογισμός από την πύρινη λαίλαπα είναι μέχρι στιγμής 84 νεκροί, και οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό των αγνοούμενων. 

Ωστόσο, θύματα υπήρξαν και εκατοντάδες ζώα που κάηκαν ζωντανά. Ευτυχώς όμως κάποια κατάφεραν να σωθούν, αλλά να τραυματιστούν σοβαρά και να είναι αναγκαία η ιατρική περίθαλψή τους. 

Οι εθελοντές έχουν σπεύσει από την πρώτη στιγμή στην Κινέτα και το Μάτι για να βοηθήσουν τα ζώα. Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχουν αναρίθμητα νεκρά ζώα και αρκετά που είναι εγκλωβισμένα σε σπίτια.

Υπάρχουν δεκάδες κτηνιατρεία που προσφέρουν δωρεάν τις υπηρεσίες τους και εκατοντάδες άνθρωποι που ανοίγουν τα σπίτια τους για προσωρινές φιλοξενίες.

Ο κόσμος έδειξε την ευαισθησία του σε αυτά τα τραυματισμένα πλάσματα που βίωσαν και αυτά μεγάλο σοκ από τη φονική πυρκαγιά που έπληξε την Ανατολική Αττική. 

Ενα από τα σκυλάκια που κατάφερε να σωθεί από τις φλόγες είναι ο Μάκης. 

Βρέθηκε στον Νέο Βουτζά, χωρίς της αισθήσεις του, σχεδόν νεκρός, με εγκαύματα σε όλο του το σώμα και τα μάτια.

Μετά από συνεχή 24ωρη παρακολούθηση από τους κτηνίατρους που τον περιέθαλψαν, σήμερα σηκώθηκε και βγήκε και πάλι βόλτα!

Η ανάρτηση στο facebook με τα χαρμόσυνα νέα συγκέντρωσε το ενδιαφέρον των χρηστών και έλαβε πάνω από 1.850 κοινοποιήσεις. 

«Όλες αυτές τις μέρες, παρα την φρίκη που έχει ζήσει, δεν ξεχνάει να μας διδάσκει τι θα πει πραγματική αγάπη γλείφοντας με κάθε ευκαιρία τα πρόσωπα των γιατρών του! Περαστικά Μάκη μας!Ολα θα πάνε καλά» αναφέρει η συγκινητική ανάρτηση.

Δείτε εδώ:

 

Διαβάστε επίσης: Αυτή είναι η ακτινολόγος που βρέθηκε νεκρή με τα δυο παιδιά της -Η τραγική ιστορία της

Το γενναίο σκυλάκι που έγινε σύμβολο τύχης στις φωτιές -Το βρήκαν οι δικοί του άνθρωποι

 Πηγή:bovary.gr