Όχι απλώς αμετανόητος, αλλά και θρασύτατος είναι ο 37χρονος που συνελήφθη για κλοπές σε δικηγορικά γραφεία, οδηγήθηκε στον εισαγγελέα, παραπέμφθηκε στο Αυτόφωρο, δικάστηκε και την επόμενη κιόλας ημέρα άρχισε ξανά τις διαρρήξεις στην Καλαμάτα και μάλιστα μέρα μεσημέρι.

Ξημερώματα της περασμένης Τετάρτης, ο 37χρονος προσπαθούσε να ξεφύγει πηδώντας σε μπαλκόνια και ταράτσες σπιτιών, όταν πλέον έχει γίνει αντιληπτός από τους κατοίκους της περιοχής. Νωρίτερα, βέβαια, είχε κάνει άλλες κλοπές και απόπειρες. Αυτή τη φορά, όμως, πήρε το δρόμο για τις φυλακές.

Άνοιξε συζήτηση για τον κορονοϊό

Την προηγούμενη Παρασκευή οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 37χρονο για τέσσερις περιπτώσεις κλοπών και απόπειρας, σε σπίτι, αποθήκη και δύο δικηγορικά γραφεία. Μάλιστα, σε μία από τις περιπτώσεις αυτές, σε πολυκατοικία που είχε μπει και έκανε διάρρηξη απογευματινές ώρες, είχε το θράσος, όταν συναντήθηκε με άλλον ένοικο, «να ανοίξει» συζήτηση και να σχολιάσει τα του… κορονοϊού.

Μετά τη σύλληψή του ο εισαγγελέας τον παρέπεμψε στο Αυτόφωρο, όπου και δικάστηκε. Η εισαγγελέας πρότεινε να του επιβληθεί ποινή φυλάκισης τριών ετών και το δικαστήριο τον καταδίκασε σε συνολική ποινή 2 ετών, όμως δέχτηκε η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη και έτσι αφέθηκε ελεύθερος. Κι όπως φάνηκε, δεν έχασε χρόνο.

Μετά τη σύλληψή του την Δευτέρα κατά την προσπάθειά του να μπει σε σπίτι στην οδό Λακωνικής, η Αστυνομία διαπίστωσε ότι είχε κάνει άλλες τέσσερις ανάλογες πράξεις. Συγκεκριμένα, από το Σάββατο έως την Τρίτη παραβίασε παράθυρο σε σπίτι στο κέντρο της Καλαμάτας και αφαίρεσε τρία ρολόγια. Τη Δευτέρα προσπάθησε να παραβιάσει μπαλκονόπορτα σε ισόγεια κατοικία στα Γιαννιτσάνικα, αλλά έγινε αντιληπτός και τράπηκε σε φυγή.

Το μεσημέρι της Τρίτης επιχείρησε πάλι να παραβιάσει παράθυρο σπιτιού στα Γιαννιτσάνικα, αλλά και πάλι έγινε αντιληπτός και τράπηκε σε φυγή. Λίγη ώρα αργότερα έκανε νέα προσπάθεια σε κοντινό σπίτι στην ίδια περιοχή, προσπαθώντας να παραβιάσει την πόρτα, αλλά και πάλι έγινε αντιληπτός και τράπηκε σε φυγή.

Ξημερώματα Τετάρτης επιχείρησε να μπει σε άλλο σπίτι στην οδό Λακωνικής, όπου έγινε αντιληπτός από κατοίκους, αλλά και αστυνομικούς που διαμένουν στην περιοχή. Ο 37χρονος, πηδώντας σε ταράτσες και μπαλκόνια, προσπάθησε να διαφύγει, με τον κόσμο από κάτω να παρακολουθεί την πορεία του, ώσπου τελικά συνελήφθη από τους αστυνομικούς του Τμήματος Καλαμάτας. Μάλιστα, πάνω του είχε ένα κατσαβίδι και ένα μαχαίρι.

Επίσης αυτή τη φορά παραπέμφθηκε στο Αυτόφωρο, όπου δικάστηκε χθες. Το δικαστήριο του επέβαλε ποινή φυλάκισης 3 ετών, όμως αυτή τη φορά δε δόθηκε αναστέλλουσα δύναμη στην έφεσή του και θα οδηγηθεί στις φυλακές Ναυπλίου.

Στο μεταξύ, την Τετάρτη συνελήφθη στη Μεσσήνη, από αστυνομικούς του εκεί τμήματος, ένας 60χρονος, γιατί σε βάρος του εκκρεμούσε απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου  Καλαμάτας για κλοπή.

Πηγή: tharrosnews.grΠηγή:newsit.gr