Εντολή εισαγγελέα είναι να παραμείνουν στο νοσοκομείο παίδων «Αγία Σοφία» τα πέντε αδέρφια ηλικίας από 17 -9 ετών που μεταφέρθηκαν εκεί στις 16 Φεβρουαρίου για να δοθεί τέλος στον εφιάλτη που έζησαν λόγω του πατέρα τους, την τελευταία πενταετία. Ο πατέρας οδηγήθηκε από την αστυνομία στην ψυχιατρική κλινική του Σισμανόγλειου με εισαγγελική παραγγελία για εγκλεισμό, ενώ η μητέρα τους έχει εξαφανιστεί. ‘Οπως δήλωσε στην ΕΡΤ ο διοικητής του Νοσοκομείου Εμμανουήλ Παπασσάβας, «όλο το προσωπικό έχει αγκαλιάσει τα καλά και συνεργάσιμα αυτά παιδιά», που ελπίζουν να συνεχίσουν να είναι μαζί, όπου κι αν φιλοξενηθούν.

Τα παιδιά, 4 αγόρια και 1 κορίτσι, ζούσαν τα τελευταία έξι χρόνια στον Άγιο Δημήτριο. Στην αρχή έμεναν σε τροχόσπιτο σε χωράφι που ανήκε στον πατέρα, ενώ στη συνέχεια μετακόμισαν σε μονοκατοικία στην οποία ζούσαν υπό άθλιες συνθήκες.

Τα δυο μεγαλύτερα παιδιά, την περασμένη εβδομάδα είπαν στον πατέρα τους πως θα τον καταγγείλουν στην αστυνομία κι εκείνος απείλησε να τα σκοτώσει με μαχαίρι. Το μεγαλύτερο παιδί της οικογένειας, κατόρθωσε να διαφύγει από το παράθυρο, πήγε στο σχολείο του και ενημέρωσε τη διευθύντριά του για τα όσα συνέβησαν. Η διευθύντρια του σχολείου ενημέρωσε την εισαγγελία όπου και ζητήθηκε κατεπείγουσα κοινωνική έρευνα η οποία και διενεργήθηκε από την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου.

Οι γείτονες γνώριζαν και προσπαθούσαν να βοηθήσουν τα παιδιά με κάθε τρόπο είτε κρυφά είτε φανερά. Σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, η μητέρα, κακοποιημένη κι αυτή από τον σύζυγό της φοβόταν να αντιδράσει στην όλη κατάσταση.

ΠΗΓΗ:ΕΡΤ/Ρεπορτάζ: Γιώργος Καρυωτάκης

Μοιράσου το άρθρο:Πηγή:ert.gr