καιρός

Χαλάει…ξανά ο καιρός το Σαββατοκύριακο κι αυτό μόλις μία εβδομάδα μετά τον μεσογειακό κυκλώνα Ιανό και τις καταστροφές που αυτός προκάλεσε. Σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο μετεωρολόγος του Open, Κλέαρχος Μαρουσάκης, διαδοχικές κακοκαιρίες θα πλήξουν τη χώρα μας τις επόμενες ημέρες, ικανές να δημιουργήσουν σημαντικά προβλήματα και πλημμυρικά φαινόμενα.

Το πρώτο κύμα κακοκαιρίας το αναμένουμε από το βράδυ της Παρασκευής 25 Σεπτεμβρίου, από τα βορειοδυτικά. Σταδιακά η κακοκαιρία θα καλύψει το σύνολο της χώρας μέχρι το πρωί της Κυριακής. Παράλληλα, αναμένουμε ένα δεύτερο κύμα ισχυρής κακοκαιρίας την Δευτέρα και την Τρίτη από την κεντρική Μεσόγειο.

Καιρός: Αυτές είναι οι περιοχές που βρίσκονται στο κόκκινο

Οι περιοχές της χώρας που θα βρεθούν στο κόκκινο σε ότι αφορά τις πολύ ισχυρές βροχοπτώσεις το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου είναι τα νησιά του βόρειου και κεντρικού Ιονίου Πελάγους, όπως επίσης και το μεγαλύτερο τμήμα της δυτική ηπειρωτικής χώρας. Σε αυτές τις περιοχές αναμένεται να πέσουν πολλά χιλιοστά βροχής.

Click4more: Καιρός: Δύο κύματα κακοκαιρίας θα χτυπήσουν τη χώρα με έντονα φαινόμενα – Δείτε πώς θα κινηθούν

Επίσης, η κακοκαιρία θα πλήξει πιο κεντρικές περιοχές στον ηπειρωτικό κορμό της χώρας, γύρω από τη Θεσσαλία, (κυρίως στη δυτική και βόρεια Θεσσαλία). Στο τελείωμα της κακοκαιρίας αυτής αναμένεται να επηρεαστεί και η βορειοανατολική Ελλάδα. Έντονες καταιγίδες περιμένουμε στην Κεφαλονιά και την Καρδίτσα, δύο περιοχές που δοκιμάζονται από τις τρομερές καταστροφές που προκάλεσε ο κυκλώνας Ιανός.

Καταιγίδες θα έχουμε το Σάββατο το απόγευμα κατά πάσα πιθανότητα τόσο στην Αττική, όσο και στην Θεσσαλονίκη. Την Κυριακή ο καιρός θα παρουσιάσει κάποια βελτίωση, ωστόσο την Δευτέρα ένα νέο ισχυρό κύμα κακοκαιρίας θα επηρεάσει και πάλι τις ίδιες περιοχές της χώρας, ενώ υπάρχει κίνδυνος για πλημμυρικά φαινόμενα.

Δείτε το βίντεο

Με πληροφορίες από: Open.

To άρθρο Καιρός: Ιδού οι… κόκκινες περιοχές για το κύμα κακοκαιρίας του σαββατοκύριακου! video δημοσιεύτηκε στο NewsIT .Πηγή:newsit.gr