Οι λιανικές πωλήσεις ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων στην Κίνα αυξήθηκαν 132% τον Ιανουάριο σε σύγκριση με τον Ιανουάριο του περασμένου έτους, ανέφερε ο κινεζικός όμιλος μέσων ενημέρωσης (CMG), επικαλούμενος νέα στοιχεία του κλάδου.

Μετάφραση – Επιμέλεια: Γιέλενα Τσβιέτκοβιτς

Με πωλήσεις 347.000 ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων, ο όγκος πωλήσεων εξακολουθεί να είναι 27 τοις εκατό χαμηλότερος από τον Δεκέμβριο, σύμφωνα με στοιχεία της Κινεζικής Ένωσης Επιβατηγών Αυτοκινήτων, αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων Beta.

Η αμερικανική εταιρεία κατασκευής ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων Tesla πούλησε 59.845 οχήματα κατασκευασμένα στην Κίνα τον Ιανουάριο, ενώ η κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία BYD πούλησε 93.101 ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα τον ίδιο μήνα.

Η Κινεζική Ένωση Επιβατηγών Αυτοκινήτων παρατήρησε ότι οι εταιρείες ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων αντιμετωπίζουν πιέσεις κόστους καθώς οι επιδοτήσεις έχουν μειωθεί, ενώ σημειώθηκε απότομη άνοδος στις τιμές των πρώτων υλών όπως το λίθιο.

Οι συνολικές λιανικές πωλήσεις επιβατικών αυτοκινήτων έφτασαν τα 2,09 εκατ. τεμάχια τον Ιανουάριο, 4,4% λιγότερες από πέρυσι, σύμφωνα με τα στοιχεία του εν λόγω Συνδέσμου.

Πηγή: Εφημερίδα ΠΟΛΙΤΙΚΑ

www.ertnews.grΠηγή: ert.gr