Κέρκυρα: Χωρίς σημαντικά προβλήματα από το κύμα κακοκαιρίας

Μικρής έκτασης προβλήματα προκάλεσε η έντονη νεροποντή που σημειώθηκε στην Κέρκυρα από τις 8 περίπου το βράδυ και για μία ώρα, με τα… «συνήθη ύποπτα» σημεία δρόμων να πλημμυρίζουν και την πυροσβεστική να χρειαστεί να επέμβει σε τέσσερις περιπτώσεις σε όλο το νησί.

Συγκεκριμένα, οι δρόμοι «φούσκωσαν» στη Σπηλιά έξω από το Μαύρο Γάτο, στον κόμβο της παραλιακής προς την τάφρο του Νέου Φρουρίου αλλά και έξω από το αεροδρόμιο για περίπου μία ώρα, ενώ οχήματα της Πυροσβεστικής χρειάστηκε να επέμβουν για απαντλήσεις στην Πλατεία Σαρόκου, τη Δασιά και το Σιδάρι αλλά και για να απομακρύνουν έναν πεσμένο κλώνο δέντρου στο δρόμο έξω από το Μον Ρεπό.

Μικροπροβλήματα στην ηλεκτροδότηση, κυρίως σε σημεία του δημοτικού φωτισμού, προκάλεσε η βροχή, ωστόσο, σε γενικές γραμμές ευτυχώς το κύμα της κακοκαιρίας για την ώρα δεν έχει προκαλέσει μεγάλους πονοκεφάλους στις υπηρεσίες πολιτικής προστασίας.

Πυροσβεστική, Αυτοδιοίκηση και σώματα ασφαλείας παραμένουν σε ετοιμότητα για ενδεχόμενο επιδείνωσης των καιρικών συνθηκών, ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, οι ενδείξεις που έχει δώσει στην Π.Υ. η ΕΜΥ δείχνουν πως το κύμα κακοκαιρίας απομακρύνεται σιγά σιγά από το νησί των Φαιάκων.

Πηγή: ΕΡΤ / Ρεπορτάζ: Γιάννης Ανδριώτης

www.ert.grΠηγή ert.gr