Κέρκυρα: Γυναίκα με κορονοϊό γέννησε ένα υγιέστατο κοριτσάκι (video)

Γυναίκα με κορονοϊό γέννησε με καισαρική τομή, ένα υγιέστατο κοριτσάκι, στο Νοσοκομείο Κέρκυρας. Ο θηλασμός γίνεται κανονικά, χωρίς κίνδυνο να μολυνθεί μέσω του μητρικού γάλακτος το βρέφος, το οποίο βρίσκεται σε κλειστή θερμοκοιτίδα, σε ειδική Μονάδα Λοιμώξεων, μαζί με τη μητέρα του, τηρουμένων όλων των οδηγιών που δόθηκαν από τον ΕΟΔΥ.

Η μαιευτήρας- γυναικολόγος που την ξεγέννησε, η κ. Κατερίνα Τράνακα, είπε ότι δεν δίστασε στιγμή να συμμετάσχει σε αυτή τη γέννα. «Δεν τραβιέσαι πίσω, όταν ξέρεις ότι είναι ένας τοκετός που είναι ενεργός, δεν φοβήθηκα καθόλου», τόνισε χαρακτηριστικά.

Να σημειωθεί ότι ήταν η πρώτη γέννα γυναίκας με covid19 που γίνεται στην ελληνική περιφέρεια, καθώς, βάσει των πρωτοκόλλων του ΕΟΔΥ, τέτοια περιστατικά θα πρέπει να αναλαμβάνονται από Τριτοβάθμια Νοσοκομεία που διαθέτουν ειδική μονάδα νεογνών.

Μητέρα και βρέφος είναι καλά στην υγεία τους και τελούν υπό́ συνεχή παρακολούθηση.        Η 28χρονη γυναίκα υπεβλήθη σε καισαρική, καθώς και το πρώτο της παιδάκι το γέννησε επίσης με καισαρική.

Στο μεταξύ, δύσκολη είναι η κατάσταση στο νοσοκομείο του νησιού, με τα κρούσματα τα αυξάνονται καθημερινά.

 

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3, ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΔΡΙΩΤΗΣ

www.ert.grΠηγή ert.gr