Αν ένα μεσαίο νοσοκομείο διαθέτει 200 κλίνες, κάθε ημέρα οι εισαγωγές γεμίζουν ένα νοσοκομείο, επεσήμανε ο Βασίλης Κικίλιας κατά τη σημερινή ενημέρωση, συνοψίζοντας ότι “αισίως και με τιτάνειες προσάθειες”, οι κλίνες στις ΜΕΘ έφτασαν τις 1404 από 556 “και συνεχίζουμε”.

”Ομως η Αττική πιέζεται, η χώρα πιέζεται” τόνισε ο υπουργός Υγείας αναφέροντας ότι από 229 οι κλίνες ΜΕΘ στο λεκανοπέδιο ανέρχονται στις 362. “Όμως η πληρότητα ειναι στα όρια της και η ένταση των τελευταίων ημερών δεν βηθάει κανέναν”, τόνισε.

Απήθυνε κάλεσμα – έκκληση σε ιδιώτες γιατρούς να ενσωματωθούν στο ΕΣΥ, υπενθυμίζοντας ότι με νομοθετική πρωτοβουλία του περασμένου Νοεμβρίου η αμοιβή ορίζεται σε 2.000 ευρώ, με δελτίο παροχής υπηρεσιών.

Δυστυχώς οι ηλικίες που οδηγούν στην πανδημία είναι από 20 -50 ετών, ομάδα που κινείται και εργάζεται, τόνισε ο Βασίλης Κικίλιας.

Αισίως έχουμε φτάσει εσε 1 εκατομμύριο 182.82 εμβολιασμούς και το ποσοστό κάλυψης με μία δόση ειναι στο 7,62%, πρόσθεσε ο υπουργός Υγείας.

Με το άνοιγμα της επόμενης εβδομάδας και την ομάδα άλφα υψηλού κινδύνου, επιταχύνονται οι ρυθμοί των εμβολιασμών και πλησιάζουμε γρήγορα στη στιγμή που όλο και περισσότεροι συμπολίτες μας θα είναι προστατευμένοι, ανέφερε ο κ. Κικίλιας.

Αναφορά στα πρωτόγνωρα επεισόδια που σημειώθηκαν χθες στη Νέα Σμύρνη έκανε στη συνέχεια ο Βασίλης Κικίλιας, καλώντας να πέσουν οι τόνοι και να μειωθεί η ένταση.

Διεκδικούμε περισσότερα εμβόλιο κι αυτό θα καταστεί δύνατό από τον Απρίλιο, ανέφερε ο υπουργός Υγείας πρίν δώσει τον λόγο στον πρόεδρο του ΙΣΑ, Γιώργο Πατούλη.

www.ertnews.grΠηγή ert.gr