Ισχυρή σεισμική δόνηση 5,3 R στις 23:43 στη Φλώρινα, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο. Το επίκεντρο είναι 2 χιλιόμετρα Δυτικά της Φλώρινας, προς τη συνοικία «Σίμος Ιωαννίδης», και σε εστιακό βάθος 14,1 χιλιομέτρων. Στο τηλεφωνικό κέντρο της Πυροσβεστικής έχουν αναφερθεί μικρές ζημιές στο εσωτερικό διαμερισμάτων – κυρίως στον τελευταίο όροφο πολυκατοικιών – ενώ σύμφωνα με τον δήμαρχο Φλώρινας Βασίλη Γιαννάκη έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές τρία μπαλκόνια διαμερισμάτων. Κλειστά θα παραμείνουν, για προληπτικούς λόγους, τα σχολεία στην ΠΕ Φλώρινας την Δευτέρα.

Η σεισμική δόνηση έγινε αισθητή επίσης σε Κέρκυρα, Καρδίτσα, Τρίκαλα, Λάρισα και σε άλλες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας αλλά και σε Σκόπια, Βουλγαρία, ακόμη και στην Πρίστινα, όπως φαίνεται από το tweet που ανέβασε ο χρήστης @xhildinho.

Αμέσως μετά ακολούθησαν πολλές σεισμικές δονήσεις, με την πιο ισχυρή να είναι μεγέθους 4,2 Ρίχτερ στις 23:53. Οι κάτοικοι ανήσυχοι έχουν βγει στους δρόμους.

Από τον σεισμό έσπασαν τζαμαρίες, ενώ μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματισμούς πολιτών.

Η Αστυνομία έχει αποκλείσει κεντρικό σημείο της πόλης της Φλώρινας καθώς έχουν πέσει σοβάδες από το παραδοσιακό κτήριο “Διεθνές”.

Ο αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας Σωτήρης Βόσδου, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ανέφερε ότι «μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί κάποιος τραυματισμός», ενώ ήταν καθησυχαστικός σε ό,τι αφορά το θέμα των υλικών ζημιών λέγοντας ότι «δεν υπάρχει κάτι σοβαρό στην πόλη της Φλώρινας».

Ο δήμαρχος Πρεσπών Παναγιώτης Πασχαλίδης σημείωσε ότι ο σεισμός έγινε αισθητός σε όλη τη λεκάνη της Πρέσπας κι ότι μέχρι στιγμής «δεν του έχουν αναφερθεί ζημιές σε κατοικίες ή σε σταυλικές εγκαταστάσεις».

Η πυροσβεστική υπηρεσία Φλώρινας, αμέσως μετά τον σεισμό τέθηκε σε γενική επιφυλακή.

Πηγή: ΕΡΤ1, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

www.ertnews.gr

Πηγή ert.gr