Αντιδράσεις προκαλεί στην Ισπανία η επίθεση νεαρών σε ασθενοφόρα που μετέφεραν 28 ηλικιωμένους ασθενείς, οι οποίοι έχουν προσβληθεί από τον νέο κορονοϊό και οδηγούνταν σε ένα ίδρυμα που θα τους αναλάμβαν.

Το επεισόδιο σημειώθηκε την ημέρα που ο αριθμός των νεκρών στην Ισπανία από την πανδημία έφτασε τους 3.434, ξεπερνώντας εκείνον της Κίνας.

Click4more Κρούσμα κορονοϊού και στην κατοικία του Πάπα! Δεν θα γίνει η τελετή του Νιπτήρος

Σύμφωνα με την αστυνομία, πολλοί νεαροί είχαν συγκεντρωθεί στη πόλη Λα Λίνεα δε λα Κονθεπθιόν, στη νότια Ισπανία, για να εμποδίσουν την άφιξη των ασθενοφόρων. Πετούσαν πέτρες και έβριζαν τα πληρώματα καθώς περνούσαν ενώ προσπάθησαν να τους μπλοκάρουν βάζοντας ένα αυτοκίνητο στη μέση του δρόμου.

Αστυνομικοί συνέλαβαν δύο άνδρες ηλικίας 32 και 25 ετών.

Οι ηλικιωμένοι ασθενείς μεταφέρονταν σε ένα ίδρυμα της πόλης επειδή το γηροκομείο στον οποίο έμεναν, σε άλλη κοινότητα, επρόκειτο να απολυμανθεί. Η αστυνομία αναγκάστηκε να λάβει μέτρα γύρω από το κτίριο, όπου είχαν συγκεντρωθεί περίπου 50 άνθρωποι. Κάποιοι πέταξαν δύο βόμβες μολότοφ εναντίον των αστυνομικών ενώ έβαλαν φωτιά και σε κάδους σκουπιδιών.

Click4more Φρίκη και στην Ισπανία! 738 νεκροί από τον κορονοϊό το τελευταίο 24ωρο – Ξεπέρασε την Κίνα!

Οι νέοι αυτοί «προκάλεσαν, απείλησαν και προσέβαλαν τους αστυνομικούς και εκείνους που μετέφεραν τους ασθενείς», είπε εκπρόσωπος της αστυνομίας στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Η Λίνεα δε λα Κονθεπθιόν βρίσκεται κοντά στο Γιβραλτάρ. Μαστίζεται από υψηλή ανεργία και είναι γνωστό κέντρο λαθρεμπορίου τσιγάρων και ναρκωτικών. «Η ατμόσφαιρα είναι τεταμένη επειδή εκείνοι που πωλούν παράνομα τσιγάρα ή χασίς δεν μπορούν να κάνουν τίποτα, δεν μπορούν να βγουν από το σπίτι τους χωρίς δικαιολογία», είπε ο εκπρόσωπος.

Στην Ισπανία, πολλοί ηλικιωμένοι έχουν χάσει τη ζωή τους σε γηροκομεία τις τελευταίες ημέρες. Ο στρατός, που έχει αναλάβει τις απολυμάνσεις σε αυτά τα ιδρύματα, σε κάποιες περιπτώσεις βρήκε γέροντες νεκρούς στα κρεβάτια τους, όπως αποκάλυψε η υπουργός Άμυνας Μαργκαρίτα Ρόμπλες.

To άρθρο Ισπανία: Επιτέθηκαν σε ασθενοφόρο που μετέφερε ασθενείς με κορονοϊό δημοσιεύτηκε στο Newsit.gr .Πηγή:newsit.gr