Οι υγειονομικές αρχές του Ιράν ανακοίνωσαν σήμερα άλλους 100 νεκρούς από κορονοϊό και πάνω από 2.000 κρούσματα μέσα στο τελευταίο 24ωρο στη χώρα, η οποία έχει εισέλθει στον πέμπτο μήνα μάχης κατά της πανδημίας.

Το πρώτο κρούσμα στη χώρα είχε αναφερθεί στις 19 Φεβρουαρίου. Το Ιράν είναι μακράν η περισσότερο πληγείσα από την πανδημία χώρα της Μέσης Ανατολής.

9.507 νεκροί και 202.584 κρούσματα

Ο εκπρόσωπος της Ιρανής υπουργού Υγείας Σίμα Σαντάτ Λαρί ανέφερε άλλους 115 νεκρούς μέσα στο τελευταίο 24ωρο, με τους οποίους ο συνολικός αριθμός των νεκρών ανήλθε σε 9.507.

Την ίδια ώρα, άλλα 2.322 κρούσματα του κορονοϊού καταγράφηκαν με τα οποία ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανήλθε σε 202.584.

Ο πρόεδρος της χώρας Χασάν Ροχανί δήλωσε σήμερα ότι το στρες από την πανδημία μπορεί να προκαλεί στους πολίτες “ανησυχία και κατάθλιψη” και έκανε έκκληση στους ειδικούς και στους καλλιτέχνες να προετοιμάσουν ψυχολογικά τον κόσμο ώστε να είναι έτοιμος “για την μάχη κατά του ιού για μια μακρά περίοδο”.

click4more: Ρωσία: Πιθανή η έναρξη ανάπτυξης εμβολίου για τον κορονοϊό το φθινόπωρο

Ταυτόχρονα επιβεβαίωσε την απόφαση της κυβέρνησής του να εξουσιοδοτήσει και πάλι τις τοπικές αρχές να επιβάλλουν τα απαραίτητα μέτρα για την καταπολέμηση της πανδημίας.

Επτά από τις 31 ιρανικές επαρχίες έχουν χαρακτηριστεί κόκκινες–το υψηλότερο επίπεδο συναγερμού για τον κίνδυνο μετάδοσης του ιού, σύμφωνα με την υπουργό.

To άρθρο Ιράν: Ξεπέρασαν τις 9.500 οι νεκροί από κορονοϊό! 115 το τελευταίο 24ωρο δημοσιεύτηκε στο NewsIT .Πηγή:newsit.gr