Τρίκυκλα, διθέσια με ενσωματωμένο σύστημα πτήσης χρειάζονται δέκα λεπτά για να βγάλουν έλικα και άτρακτο και να γλιτώσουν την κίνηση.

Πήρε περίπου μία δεκαετία δοκιμών, τροποποιήσεων και ελέγχων από τις αρμόδιες υπηρεσίες μέχρι η ολλανδική εταιρεία Pal-V να λάβει πράσινο φως για ιπτάμενο αυτοκίνητό της.

Το μοντέλο Liberty που με το όνομά του συμβολίζει την ελευθερία κινήσεων που υπόσχεται έλαβε έγκριση για κυκλοφορία στο οδικό δίκτυο στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Εκκρεμεί η έγκριση και από την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Εναέριας Ασφάλειας. Η εταιρεία ελπίζει ότι θα έχει λάβει το πιστοποιητικό μέχρι το 2022.

Τα πιστοποιητικά του προβλέπουν την λειτουργία του συστήματος πέδησης αλλά και τα επίπεδα ηχορύπανσης που του επιτρέπονται. Για την ολλανδική εταιρεία που έχει προσπαθήσει να κινηθεί συντηρητικά ώστε το όχημά της να έχει λειτουργίες που να μπορούν να ελεγχθούν με βάση τους ισχύοντες κανονισμούς, ο χρόνος πιέζει καθώς έχουν ήδη γίνει 30 παραγγελίες.

To άρθρο Ιπτάμενα ολλανδικά αυτοκίνητα προσεχώς στο οδικό και εναέριο δίκτυο της Ευρώπης δημοσιεύτηκε στο NewsIT .Πηγή:newsit.gr