Ιδιαίτερα κρίσιμος ο Απρίλιος για την εξέλιξη της πανδημίας (video)

Σε 1.314 ανέρχονται τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα μας, καθώς το τελευταίο 24ωρο επιβεβαιώθηκαν 82 νέα περιστατικά, με τα 20 από αυτά να αφορούν στο προσωπικό πλοίου. Ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται σε 49, ενώ 85 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας Σωτήρης Τσιόδρας, κατά τη χθεσινή ενημέρωση τόνισε με έμφαση ότι «τα μέτρα πρέπει να παραμείνουν σε ισχύ για να αποφύγουμε τα χειρότερα«, υπογραμμίζοντας ότι «αν χαλαρώσουμε όλοι θα πληρώσουμε το τίμημα. Δεν θέλουμε την κορυφή της επιδημίας να έρθει γρήγορα, αλλά θέλουμε ο ρυθμός της να είναι βραδύς«.

Στο πλαίσιο αυτό, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε πρόσθετα περιοριστικά μέτρα σε πέντε δήμους για να αποφευχθεί ευρύτερη εξάπλωση της νόσου στις συγκεκριμένες περιοχές. Ειδικότερα σε καραντίνα τέθηκε για 14 ημέρες η Δημοτική Ενότητα Μεσοποταμίας του δήμου Καστοριάς, ενώ πρόσθετοι περιορισμοί στην κυκλοφορία των πολιτών θα εφαρμοστούν για το ίδιο διάστημα στους δήμους Καστοριάς, Ορεστίδος και Νεστορίου του νομού Καστοριάς, και Ξάνθης και Μύκης του νομού Ξάνθης.

Επίσης, κλειστή θα μείνει για 14 ημέρες η Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης, με απόφαση της ΓΓ Πολιτικής Προστασίας, μετά τις τελευταίες εικόνες, με την περιοχή γεμάτη κόσμο.

Εξάλλου, με διευκρινιστική διάταξη από το Υπουργείο Ναυτιλίας δεν επιτρέπεται στο εξής: η κολύμβηση, η χρήση θαλασσίων μέσων αναψυχής και το υποβρύχιο ψάρεμα.

Πηγή: ΕΡΤ
Σχετική είδηση: Η ενημέρωση ΕΟΔΥ-ΓΓΠΠ: Κρούσματα: 1.314-Θύματα: 49-Διασωληνωμένοι: 85 (video)

www.ert.grΠηγή ert.gr