Θρίλερ με την τύχη των επιβατών του αεροπλάνου που συνετρίβη στο Ιράν

Ιρανικό αεροσκάφος της εταιρίας Aseman Airlines με 60 επιβάτες και εξαμελές πλήρωμα, που πραγματοποιούσε εσωτερική πτήση, συνετρίβη σήμερα το πρωί σε ορεινή περιοχή του νοτιοδυτικού Ιράν, ανακοίνωσε εκπρόσωπος της εταιρίας. Η αεροπορική εταιρεία αν και αρχικά είχε επιβεβαιώσει το θάνατο των 66 επιβαινόντων λίγο αργότερα ανακάλεσε λέγοντας πως τίποτα δεν είναι οριστικό εφόσον δεν υπάρχει ακόμη καμία πρόσβαση στο ακριβές σημείο της συντριβής.

Το αεροπλάνο που εκτελούσε πτήση από την Τεχεράνη με προορισμό την πόλη Γιασούζ, συνετρίβη στην περιοχή Σαμιρόμ, στα βουνά του Ζαγκρός.

Η περιοχή Σεμιρόμ, όπως και η Γιασούζ, βρίσκονται στα βουνά του Ζαγκρός.

Λόγω της ορεινής μορφολογίας της περιοχής, οι ιρανικές υπηρεσίες πρώτων βοηθειών ανακοίνωσαν δεν ήταν δυνατόν να σταλούν ασθενοφόρα και έχουν σταλεί ελικόπτερα. Στην περιοχή επικρατεί πυκνή ομίχλη δυσχεραίνοντας το έργο των σωστικών συνεργείων.

Σύμφωνα με το Isna, ο Αλαντίν Μπορουτζερντί, πρόεδρος της Επιτροπής εθνικής ασφάλειας και εξωτερικής πολιτικής στο Κοινοβούλιο είπε ότι το αεροπλάνο «εξαφανίστηκε από τις οθόνες των ραντάρ σήμερα το πρωί», και ότι οι κάτοικοι της περιοχής είδαν τη συντριβή.

Νωρίτερα, η ιρανική αεροπορική εταιρεία Aseman Airlines ανακάλεσε προηγούμενη ανακοίνωσή της σύμφωνα με την οποία έχουν σκοτωθεί και οι 66 επιβαίνοντες στο αεροσκάφος που συνετρίβη νωρίτερα σήμερα στο νοτιοδυτικό Ιράν, επισημαίνοντας ότι μέχρι στιγμής το αεροπλάνο δεν έχει εντοπιστεί.

«Δεν έχουμε ακόμη καμία πρόσβαση στο ακριβές σημείο της συντριβής και κατά συνέπεια δεν μπορούμε να επιβεβαιώσουμε οριστικά τον θάνατο όλων των επιβατών» και των μελών του πληρώματος, δήλωσε ο Μοχαμάντ Ταμπαταμπαΐ, ο επικεφαλής των δημοσίων σχέσεων της εταιρείας, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Isna.

Λίγο νωρίτερα, ο ίδιος είχε δηλώσει ότι και οι 66 επιβαίνοντες είναι νεκροί.

Η ανταποκρίτρια της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ARD στο Ιράν Natalie Amiri‏ έδωσε στη δημοσιότητα το τελευταίο μήνυμα που έστειλε επιβάτης λίγο πριν την απογείωση του αεροπλάνου. «Ας μας φυλάει ο Θεός να φτάσουμε ασφαλείς», έγραφε.

Τη βαθιά του λύπη εξέφρασε το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών με ανάρτησή του στο Twitter για την τραγωδία, καθώς και συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων. Τέλος εκφράζεται η αλληλεγγύη στον Ιρανικό λαό και την κυβέρνησή του.

Πηγή:ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή:ert.gr