Θετικός στον κορονοϊό ο 14χρονος γιος του Τραμπ

Ο 14χρονος γιος του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, Μπάρον, διαγνώστηκε θετικός στον νέο κορονοϊό, αλλά δεν εμφάνισε συμπτώματα της νόσου Covid-19, αφού και οι δύο του γονείς μολύνθηκαν από τον ιό, δήλωσε σήμερα η πρώτη κυρία των ΗΠΑ, Μελάνια Τραμπ.

«Ευτυχώς, είναι ένας δυνατός έφηβος και δεν εμφάνισε συμπτώματα», τόνισε η Μελάνια Τραμπ σε ανακοίνωσή της.

Όπως ανακοίνωσε η κ. Τραμπ, αν και η ίδια έχει συνέλθει από την περιπέτεια με τον κορονοϊό και το τεστ που έκανε βγήκε αρνητικό εν τούτοις ο γιος της είναι θετικός στον ιό στο δεύτερο γύρο εξετάσεων που έκανε η οικογένεια. Η πρώτη κυρία των ΗΠΑ κάνε δημόσια δήλωση για πρώτη φορά δύο εβδομάδες μετά την ανακοίνωση ότι εκείνη και ο Ντόναλντ Τραμπ πάσχουν από τον ιό. Σύμφωνα με το Γραφείο τύπου της Μελάνια ο 14χρονος Μπάρον αν και στο στην στο πρώτο τεστ που είχε γίνει εμφανίστηκε αρνητικό στη συνέχεια η διάγνωση ήταν θετική. Όπως είναι φυσικό η σκέψη μου είναι μαζί με τον γιο μου είχε πει η Μελάνια μετά την ανακοίνωση το θετικό τεστ για εκείνη και το σύζυγό της.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δεν είναι πλέον μεταδοτικός της Covid-19 και μπορεί να παρευρεθεί σε μια ανοιχτή στο κοινό δημόσια συζήτηση που θα διοργανώσει αύριο το NBC News, χωρίς να θέτει άλλους σε κίνδυνο, δήλωσε ο ανώτερος αξιωματούχος δημόσιας υγείας των ΗΠΑ, Άνθονι Φάουτσι.

Ο κορυφαίος επιδημιολόγος των ΗΠΑ δήλωσε σε συνέντευξη που παραχώρησε στο CBS Evening News ότι ο ίδιος και ο συνάδελφός του, Κλίφορντ Λέιν, διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτου Υγείας, (NIH) εξέτασαν το σύνολο των τεστ για Covid-19 που έκανε ο πρόεδρος των ΗΠΑ καθώς και ένα πρόσθετο τεστ που έγινε σε εργαστήριο του NIH για να καταλήξουν στο συμπέρασμα ότι ο πρόεδρος δεν είναι μεταδοτικός.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters-AFP

www.ert.grΠηγή: ert.gr