Εξασφαλίστηκε η συνέχιση του επιφανειακού καθαρισμού του Θερμαϊκού Κόλπου για τους τέσσερις μήνες (Σεπτέμβριος, Οκτώβριος, Νοέμβριος, Δεκέμβριος) μέχρι το τέλος του 2020, όπως ανακοινώθηκε από το υφυπουργείο Μακεδονίας και Θράκης.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ελληνικής πολυεθνικής εταιρείας «ALUMIL», Γιώργος Μυλωνάς, αποδέχτηκε την πρόταση του υφυπουργού Μακεδονίας και Θράκης Θεόδωρου Καράογλου και θα καλύψει τα έξοδα του αντιρρυπαντικού σκάφους «Αλκίππη» για το συγκεκριμένο τετράμηνο, ώστε να συνεχίσει να απομακρύνει τα επιπλέοντα απορρίμματα, το φυτοπλαγκτόν και την κόκκινη παλίρροια.

Ο επιφανειακός καθαρισμός του Θερμαϊκού θα ξεκινά από το λιμάνι και θα επεκτείνεται στη θαλάσσια περιοχή του Μεγάρου Μουσικής, της Αγίας Τριάδας και του Δέλτα των ποταμών Αξιού, Λουδία, Αλιάκμονα.

«Η απόφαση του κ. Μυλωνά να στηρίξει χορηγικά το πρόγραμμα επιφανειακού καθαρισμού του Θερμαϊκού Κόλπου αποδεικνύει για μια ακόμη φορά το υψηλό αίσθημα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης που έχουν οι βιομηχανίες και οι μεγάλες επιχειρήσεις της Βόρειας Ελλάδας. Εύχομαι το παράδειγμα του κ. Μυλωνά να ενεργοποιήσει και άλλες επιχειρήσεις προς αυτήν την κατεύθυνση ώστε να στηρίξουν δράσεις περιβαλλοντολογικού και όχι μόνο περιεχομένου που υλοποιεί το Υπουργείο Εσωτερικών (Τομέας Μακεδονίας και Θράκης)», δήλωσε ο κ. Καράογλου.

To άρθρο Θεσσαλονίκη: Συνεχίζεται μέχρι το τέλος του χρόνου ο καθαρισμός του Θερμαϊκού! Ποιος καλύπτει τα έξοδα δημοσιεύτηκε στο NewsIT .Πηγή:newsit.gr