Η Εθνική Επιτροπή επικαιροποιεί τις συστάσεις της έτσι ώστε να μπορεί να γίνεται χρήση του εμβολίου της AstraZeneca πλέον και σε όλες τις ηλικίες άνω των 65 ετών,  ανέφερε η ομότιμη Καθηγήτρια Παιδιατρικής και Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου στο πλαίσιο της τακτικής ενημέρωσης της Δευτέρας.

Όπως μετέδιδε νωρίτερα η δημοσιογράφος της ΕΡΤ, Σοφία Πατραμάνη, η χρήση του συγκεκριμένου εμβολίου εγκρίθηκε από την εθνική επιτροπή εμβολιασμών για τους άνω των 65 ετών. Η χώρα μας αναμένεται να λάβει εντός του Μαρτίου 600.000 δόσεις του εμβολίου της AstraZeneca ενώ μέσα στον Απρίλιο αναμένονται 1 εκατ. δόσεις εμβολίου από τη Pfizer και 400.000 δόσεις από τη Johnson & Johnson.

Να σημειωθεί ότι έως τις 25 Μαρτίου στη χώρα μας θα είναι πλήρως εμβολιασμένοι (και με τις δυο δόσεις) περίπου ένα εκατ. άνθρωποι ενώ έως τις αρχές Μαΐου θα έχουν εμβολιαστεί οι άνω των 60 ετών τουλάχιστον με μια δόση.

Τις επόμενες μέρες θα ανοίξει η πλατφόρμα ραντεβού για τους 65-69 και 70-74 ετών καθώς και για 300.000 άτομα με ειδικά προβλήματα υγείας.

www.ertnews.grΠηγή ert.gr