“Θεωρώ ότι η Εισαγγελία Αθηνών, θα ξεκινήσει άμεσα την έρευνα για να διαπιστωθεί εάν υπάρχει ιατρική αμέλεια και εάν δόθηκε η κατάλληλη ιατρική αγωγή” στο βρέφος 37 ημερών, που κατέληξε στο νοσοκομείο Παίδων “Αγία Σοφία” από επιπλοκές του κορονοϊού, είπε ο δικηγόρος της οικογένειας Αντώνης Σακαρούδης, στην ΕΡΤ και στην εκπομπή “Από τις έξι”. Αρνήθηκε όμως να αναφερθεί, στο εάν υπάρχουν ενδείξεις ευθύνης για το θάνατο του βρέφους και παρέπεμψε στο πόρισμα των ιατροδικαστών, που αναμένεται.

“Καταθέσαμε με την οικογένεια του βρέφους μηνυτήρια αναφορά στην εισαγγελία Αθηνών, και ζητήσαμε από την εισαγγελία να επιληφθεί του θέματος, για να διαπιστωθεί εάν υπάρχει ιατρική αμέλεια και εάν δόθηκε η κατάλληλη ιατρική αγωγή και κατά πόσο τηρήθηκαν τα προβλεπόμενα” είπε ο κ. Σακαρούδης.

Όπως ενημέρωσε “Χθες έγινε και ιατροδικαστική εξέταση του βρέφους,  όπου λόγω της ευαισθησίας του θέματος, έχουν επιληφθεί δύο ιατροδικαστές και αναμένουν τα αποτελέσματα των ιστολογικών εξετάσεων και τα τοξικολογικά συμπεράσματα για να αποφανθούν για την αιτία θανάτου”.

“Θεωρώ ότι η εισαγγελία Αθηνών θα ξεκινήσει την έρευνα άμεσα” επισήμανε. “Αυτό που ενδιαφέρει την οικογένεια είναι να αποδοθεί δικαιοσύνη και να μάθει την αιτία του θανάτου. Εάν τηρήθηκαν τα προβλεπόμενα, γιατί  ήταν ένα βρέφος που γεννήθηκε υγιέστατο“.

Πηγή: ΕΡΤ

www.ertnews.grΠηγή ert.gr