Αναμενόμενη είναι η κατάσταση με την έξαρση των κρουσμάτων κορονοϊού εν μέσω της καλοκαιρινής περιόδου, λόγω και της αυξημένης κινητικότητας των πολιτών, επισήμανε ο καθηγητής Πνευμονολογίας Εντατικής Θεραπείας του ΕΚΠΑ Ηρακλής Τσαγκάρης, μιλώντας στην ΕΡΤ και την εκπομπή «Από τις Έξι».

«Η πανδημία είναι κάτι το εξαιρετικά δύσκολο να ελεγχθεί (…) Θα πρέπει να μάθουμε να ζούμε με τον ιό. Σε κάθε καινούργιο στέλεχος του ιού ζούμε με την αγωνία του κατά πόσο αυτό θα συνεπάγεται αυξημένη νοσηρότητα ή θνητότητα» είπε μεταξύ άλλων ο ίδιος.

«Κάποιο καινούργιο εμβόλιο κάποια στιγμή θα έχουμε (…) Είμαστε σε μια φάση εδώ και περίπου έξι μήνες, στο οποίο πρέπει να υπάρξουν εξατομικευμένες αποφάσεις (…) Συμπολίτες πάνω από 60 ή με ανοσολογιακά ελλείμματα θα πρέπει να εμβολιαστούν» πρόσθεσε ακόμη, μεταξύ άλλων.

«Στην περιφέρεια οι υποδομές δεν μπορούν να υποστηρίξουν μια ασφαλή εφαρμογή των μέτρων (…) Η εφαρμογή περιοριστικών μέτρων υπήρξε και παλαιότερα προσχηματική. Με τις συνθήκες της μεγάλης μολυσματικότητας των νέων στελεχών δεν είμαι βέβαιος ότι τα περιοριστικά μέτρα θα βοηθούσαν», υπογράμμισε.

Αναφορικά με τα κρούσματα της ευλογιάς των πιθήκων, σημείωσε ότι δεν πρόκειται για κάτι που θα μας απασχολήσει ιδιαιτέρως τις επόμενες εβδομάδες και μήνες.

Πηγή: ΕΡΤ

www.ertnews.grΠηγή ert.gr