Η Αλίκη Βουγιουκλάκη, μπορεί να έφυγε νωρίς αλλά έζησε τη δόξα και ένιωσε την τεράστια αγάπη του κόσμου στο πρόσωπό της.  Η Αλίκη γνώρισε αναγνώριση και στο εξωτερικό όπως το 1961 όπου η ταινία της “Το ξύλο βγήκε από τον παράδεισο” συμμετέχει στο Διεθνές φεστιβάλ Κινηματογράφου. Ο συλλέκτης Άρης Λουπάσης δημοσιεύει σήμερα σπάνια φωτογραφία την ώρα που η εθνική μας σταρ, δοκιμάζει μπερέδες σε κατάστημα στο Εδιμβούργο  στη Σκωτία ενώ αναφέρει ένα ατύχημα που θα μπορούσε να έχει ολέθριες συνέπειες για εκείνη. Η Αλίκη στο ξενοδοχείο της αντί για τον κλιματισμό ανοίγει καταλάθος το διακόπτη του φωταερίου με αποτέλεσμα η αναθυμιάσει να την κάνουν να πέσει σε βαθύ ύπνο και παρακάτω θα διαβάσεις πως σώθηκε!

Ο Άρης Λουπάσης γράφει:Η Αλίκη σε επίσκεψή της σε κατάστημα του Εδιμβούργου τέλη Αυγούστου του 1961 όπου δοκιμάζει Σκωτσέζικους μπερέδες κατά την παραμονή της εκεί στα πλαίσια του Διεθνούς Φεστιβάλ Κιν/φου με συμμετοχή δέκα εννέα χωρών ανάμεσα στις οποίες και η Ελλάδα.

Το Φεστιβάλ κάνει πρεμιέρα στον κιν/φο “New Victoria” με την ελληνική συμμετοχή και την θρυλική ταινία “Το ξύλο βγήκε από τον Παράδεισο” η οποία προκαλεί ιδιαίτερο ενθουσιασμό και συνοδεύεται από την θερμή υποδοχή στο πρόσωπο της Αλίκης καθώς και των συμπρωταγωνιστών Δημήτρη Παπαμιχαήλ και Ορέστη Μακρή.

Η ίδια με την εμφάνιση της στην αίθουσα εντυπωσιάζει τους παρευρισκόμενους με την φινετσάτη παρουσία, τον αέρα και το τεράστιο χαμόγελο της και με τον τύπο να κάνει την επόμενη μέρα αφιερώματα για την ζωή και την καριέρα της δημοφιλέστερης Ελληνίδας ηθοποιού.

Κατά την διαμονή της το πρώτο βράδυ στο ξενοδοχείο όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας “Εμπρός”, ένα γεγονός θα της προκαλέσει μεγάλη ανησυχία και αναστάτωση. Λίγο πριν κοιμηθεί και ενώ έχει κάνει τηλεφωνική πρόσκληση στην Αθήνα για να συνομιλήσει με την μητέρα της, ανάβει λόγω έντονου κρύου κατά λάθος τον διακόπτη του φωταερίου αντί του κλιματιστικού με αποτέλεσμα να πέσει σε βαθύ λήθαργο με έντονη δυσφορία από τις αναθυμιάσεις. Το επίμονο κουδούνισμα του τηλεφώνου από την μητέρα της στην Ελλάδα θα είναι η αφορμή να ξυπνήσει και με δυσκολία να σηκωθεί και να ανοίξει τα παράθυρα φωνάζοντας στην συνέχεια για βοήθεια τους υπαλλήλους του ξενοδοχείου.

Μετά την εφιαλτική αυτή εμπειρία την επόμενη μέρα θα αλλάξει ξενοδοχείο με τις τοπικές εφημερίδες να κάνουν εκτενή αναφορά για το ατύχημα της Ελληνίδας πρωταγωνίστριας. Παρά το γεγονός αυτό στην επιστροφή της στο αεροδρόμιο του Ελληνικού όπου την περιμένει η μητέρα της, εκφράζει τον μεγάλο ενθουσιασμό για την αγάπη του κόσμου στην Σκωτσέζικη πρωτεύουσα στο πρόσωπό της, αναφέροντας πως η παραμονή της εκεί θα της μείνει πραγματικά αξέχαστη.

Πηγή φωτο: instagram alikivougiouklakiofficial / arisloupasis

 Πηγή:tlife.gr