Στην εκπομπή της ΕΡΤ “Σημείο Συνάντησης” βρέθηκαν καλεσμένες η Ευδοκία Ρουμελιώτη και η Βίκυ Βολιώτη. Οι δύο γυναίκες άνοιξαν τις καρδιές τους και μοιράστηκαν με τους τηλεθεατές πολύ προσωπικές τους ιστορίες.

Μετά την αποκάλυψη της Ευδοκίας Ρουμελιώτη για την απόφασή της να δωρίσει τα όργανα της μητέρας της, όταν εκείνη πέθανε ξαφνικά, η Βίκυ Βολιώτη μίλησε ανοιχτά για την υιοθεσία της κόρης της, ενώ εξομολογήθηκε ότι από μικρή γνώριζε ότι θα υιοθετήσει ένα παιδί, μιας και δεν άνηκε στην κατηγορία των γυναικών που ήθελαν να γίνουν μητέρες.

«Ήμουν από τις γυναίκες που έλεγαν “είμαι καλά χωρίς παιδί”, “δεν θέλω την ευθύνη”, “θέλω την ελευθερία μου”. Όταν γνωρίστηκα με τον Σίμο, που ήθελε πολύ παιδί, το είδα αλλιώς. Όμως, από μικρή έλεγα ότι αν θελήσω να κάνω ένα παιδί, θα υιοθετήσω. Δεν με ενδιέφερε ποτέ να ζήσω την τεκνοποίηση, την εγκυμοσύνη. Δεν με μάγευε…

Η κόρη της Βίκυς Βολιώτη, Άννα

Το θέμα παιδί είναι μία πολύ προσωπική διαδρομή. Το πώς ο καθένας φτάνει να γίνει γονιός. Εμένα μου ήταν αυτονόητο και το θεωρώ τελείως παλαβό να μην προχωρήσει κανείς σε αυτή τη διαδικασία αν δεν μπορεί να κάνει παιδί. Μου φαίνεται και τελείως παλαβό να υπάρχουν αντιστάσεις και στους υπόλοιπους τρόπους που μπορεί να κάνει κανείς παιδί. Μία παρένθετη μητέρα, ωάριο ή σπέρμα από τράπεζα. Είναι ευτύχημα που φτάσαμε στην εποχή που μπορούν δύο άνθρωποι να γίνουν γονείς, είτε ετεροφυλόφιλοι, είτε ομοφυλόφιλοι με αυτούς τους τρόπους.  

Πιστεύω ότι αυτές οι αντιστάσεις και οι φόβοι έχουν να κάνουν με έναν ναρκισσισμό, ότι θέλω να είναι δικό μου το παιδί, να έρχεται από εμένα και στερεί από πολλά ζευγάρια την πραγματική ευτυχία του να έχεις παιδί», δήλωσε η Βίκυ Βολιώτη.

Δες το βίντεο:

 

 

 Πηγή:tlife.gr