Η πρώτη ενεργειακή κοινότητα γυναικών στην Ελλάδα (Video)

Για την πρώτη ενεργειακή κοινότητα γυναικών στην  Ελλάδα αλλά και σε όλη την Ευρώπη μίλησε στην εκπομπή Ο3 της ΕΡΤ3 η πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρηματιών Γυναικών Ελλάδος, Λίνα Τσαλταμπάση.

Τι είναι όμως οι ενεργειακές κοινότητες;

Στην Ελλάδα υπάρχουν περισσότερες από 400 ενεργειακές κοινότητες. Η δημιουργία ενεργειακών κοινοτήτων συμβάλλει στη διάδοση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στη χώρα και αυξάνει τις ευκαιρίες για συμμετοχή στην ενεργειακή μετάβαση μέσα από τη συλλογική διαχείριση κοινών πόρων.

Στην πρώτη ενεργειακή κοινότητα γυναικών στη χώρα μπορούν να συμμετέχουν τα μέλη του Συνδέσμου που επιθυμούν να αυξήσουν το εισόδημά τους και να επενδύσουν σε αυτό τον τομέα.

Σύμφωνα με την κ. Τσαλταμπάση στην ενεργειακή κοινότητα μπορούν να συμμετέχουν γυναίκες από όλη τη χώρα. Η ιδέα «γεννήθηκε» εξαιτίας της μικρής συμμετοχής γυναικών σε ενεργειακές κοινότητες. «Οι ενεργειακές κοινότητες ενισχύουν την ενεργειακή δημοκρατία» σχολίασε η κ. Τσαλταμπάση. «Θέλουμε η επένδυση να είναι προσβάσιμη σε όλες τις μικρές και μεσαίες επιχειρηματίες» σημείωσε.

Όπως εξήγησε η πρόεδρος του ΣΕΓΕ ο σύνδεσμος αναμένεται να πραγματοποιήσει σχετικά σεμινάρια ενημέρωσης.

 

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ: ΝΙΚΟΣ ΠΙΤΣΙΑΚΙΔΗΣ

www.ert.grΠηγή: ert.gr