Η. Μόσιαλος: Ρίσκο που μπορεί να περιοριστεί το άνοιγμα των συνόρων (video)

Η Ελλάδα παίρνει ένα ρίσκο μαζί με τις υπόλοιπες χώρες ανοίγοντας τα σύνορα της αλλά μπορούμε να το περιορίσουμε εκτίμησε ο καθηγητής Πολιτικής Υγείας Ηλίας Μόσιαλος μιλώντας στην ΕΡΤ.

Εξήγησε, ότι δεν μπορείς να έχεις δημόσια Υγεία χωρίς οικονομία και αντίστροφα. Το ρίσκο θα είναι μεγάλο, είπε, αν υπάρχει κατάρρευση της οικονομικής δραστηριότητας. Θα αυξηθεί ο αριθμός των ανέργων και τα προβλήματα υγείας που σχετίζονται με τη μακροχρόνια ανεργία. Θα υπάρχει επίπτωση στα δημόσια οικονομικά και ως επακόλουθο, υποχρηματοδότηση ζωτικών δημοσίων υπηρεσιών και του συστήματος υγείας. O καθηγητής τάσσεται κατά των lockdown αλλά επίσης και κατά των τοπικών lokdowns.
Το ρίσκο θα είναι μικρό αν όσοι ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες προστατεύονται και μπορεί να μετριαστεί αρκετά αν συνεχίσουμε να εφαρμόζουμε τα μέτρα φυσικής απόστασης και αν φοράμε μάσκες όταν χρειάζεται και ειδικά σε κλειστούς χώρους. Και να τηρούμε τα μέτρα υγιεινής παντού και πάντοτε τόνισε ο κ. Μόσιαλος υπογραμμίζοντας πως ένα μεγάλο κομμάτι του ελληνικού πληθυσμού παραμένει επιφυλακτικό απέναντι στον κορονοϊό και καλά κάνει γιατί αυτός δεν μας ξέχασε όσο και εάν εμείς θέλουμε να το ξεχάσουμε.

Πηγή: ΕΡΤ

www.ert.grΠηγή ert.gr