Η μεγαλύτερη πισίνα του κόσμου ανοίγει στην Πολωνία

Οι λάτρεις του scuba diving μπορούν πλέον να απολαύσουν καταδύσεις χωρίς να χρειαστεί να βουτήξουν στον ωκεανό, χάρη στη νέα κατασκευή, κόστους πολλών εκατομμυρίων, που εγκαινιάστηκε στην Πολωνία.

Πρόκειται για μια πισίνα-γίγαντα, με βάθος μεγαλύτερο των 45 μέτρων. Σύμφωνα με το Deepspot, το εν λόγω κατασκεύασμα αποτελεί την πιο βαθιά πισίνα σε ολόκληρο τον κόσμο, με χωρητικότητα 8 εκατομμύρια λύτρα νερού. Με άλλα λόγια, είναι κατά 20 φορές μεγαλύτερη από μια πισίνα 25 μέτρων.

Η πισίνα κατασκευάστηκε ως τόπος εκπαίδευσης για καταδύτες όλων των επιπέδων. Το κόστος κατασκευής υπολογίζεται στα 10,6 εκατομμύρια και η διαδικασία κατασκευής διήρκησε περίπου 2 χρόνια.

Η εντυπωσιακή κατασκευή περιλαμβάνει μια προσομοίωση «μπλε τρύπας», η οποία φθάνει στο πιο βαθύ σημείο της πισίνας, και εκεί, μάλιστα, εμπεριέχεται ένα μικρό, τεχνητό ναυάγιο, καθώς και τεχνητά υποβρύχια σπήλαια και ερείπια των Μάγια, προς εξερεύνηση των δυτών.

«Δεν υπάρχουν υπέροχα ψάρια ή κοραλλιογενείς ύφαλοι, οπότε δεν πρόκειται για ένα υποκατάστατο της θάλασσας. Αλλά είναι σίγουρα ένα καλό μέρος για να μάθει κανείς και να προπονηθεί, ώστε να βουτήξει με ασφάλεια σε ανοιχτά νερά«, δήλωσε ο Πολωνός εκπαιδευτής καταδύσεων Przemyslaw Kacprzak στο AFP.

ΠΗΓΗ: CNN 

www.ert.grΠηγή: ert.gr