Αυτό το φθινόπωρο, η Η&Μ συνεργάζεται με τον θρυλικό βρετανικό οίκο εσωτερικής διακόσμησης Morris & Co., ο οποίος ιδρύθηκε το 1861 από τον William Morris, έναν από τους πιο σημαντικούς σχεδιαστές του κινήματος Arts & Crafts.

Η συλλογή περιλαμβάνει ορισμένα από τα πιο γνωστά μοτίβα από το αρχείο του Morris & Co., σε ρομαντικά αλλά και νέα, προσαρμοσμένα σχέδια και θα είναι διαθέσιμη στα καταστήματα και online από τις 4 Οκτωβρίου.

«Τα μοτίβα του Morris & Co. είναι από τα πιο αναγνωρίσιμα και αγαπημένα σε όλο τον κόσμο, ενώ ο ίδιος ο William Morris είναι όχι απλά συνώνυμος με το κίνημα Arts & Crafts, αλλά αποτελεί ταυτόχρονα έναν πολύ δυνατό εκπρόσωπο του εκλεπτυσμένου design.

Είμαστε ενθουσιασμένοι που θα συνεργαστούμε στο πλαίσιο μιας συλλογής με αυτό τον θρυλικό βρετανικό οίκο και θα έχουμε την ευκαιρία να μοιραστούμε αυτά τα σχέδια με τους πελάτες μας», τονίζει η Pernilla Wohlfarht, Επικεφαλής του τμήματος Σχεδιασμού της H&M.  

Τα μοτίβα του Morris & Co. που εμφανίζονται σε αυτή τη συλλογή, προέρχονται από το τεράστιο αρχείο του, και περιλαμβάνουν ορισμένα από τα πιο εμβληματικά σχέδια που συναντώνται συχνά σε ταπετσαρίες ή υφάσματα εσωτερικής διακόσμησης. Η συλλογή περιλαμβάνει μια μεγάλη γκάμα από κομψά παλτό, σακάκια και παντελόνια, ρομαντικά φορέματα και μπλούζες, άνετα πλεκτά και διαφορετικά κομμάτια που συνδυάζονται μεταξύ τους. Οι γραμμές είναι πιο μακριές και λιτές, με διαφορετικές μίξεις μαλλιού, βελούδο, ρευστά υφάσματα και λεπτομέρειες όπως περίτεχνα δεσίματα στο λαιμό, ογκώδη μανίκια, έντονες πιέτες και βολάν.Πηγή:bovary.gr