Η ετήσια δεξίωση για το Διπλωματικό Σώμα στο Προεδρικό Μέγαρο

Την ετήσια δεξίωση προς τιμήν του διπλωματικού σώματος παρέθεσε το μεσημέρι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Ο Προκόπης Παυλόπουλος υποδέχθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο τις διπλωματικές αντιπροσωπείες των ξένων χωρών που λειτουργούν στην Αθήνα καθώς και διπλωμάτες και εργαζόμενους του υπουργείου Εξωτερικών. Παρών στο Προεδρικό Μέγαρο ο Νίκος Δένδιας και η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εξωτερικών καθώς επίσης οι επικεφαλής των Ενόπλων Δυνάμεων.

Tην ετήσια δεξίωση προς τιμήν του Διπλωματικού Σώματος παρέθεσε νωρίτερα σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ο κ. Παυλόπουλος μαζί με τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια, και τον γενικό γραμματέα της Προεδρίας της Δημοκρατίας, Γιώργο Γεννηματά, υποδέχθηκαν τους εκπροσώπους του ελληνικού Διπλωματικού Σώματος, καθώς και τους επικεφαλής των ξένων διπλωματικών αποστολών στην Ελλάδα και στη συνέχεια ακολούθησε η καθιερωμένη δεξίωση.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε σύντομη συνομιλία με τον κ. Δένδια και τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, καθώς και με τον πρόεδρο της Βουλής, Κωνσταντίνο Τασούλα. Ακολούθησε σύντομη συζήτηση με τους αρχηγούς των Ενόπλων Δυνάμεων, που παρευρέθηκαν στην δεξίωση, και αμέσως μετά ο κ. Παυλόπουλος συνομίλησε με αρκετούς ξένους πρέσβεις, καθώς και εκπροσώπους του ελληνικού Διπλωματικού Σώματος, που τίμησαν με την παρουσία τους τη δεξίωση.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ

www.ert.grΠηγή ert.gr