Η ενημέρωση από τον ΕΟΔΥ – 95 νέα κρούσματα-Στους 32 οι νεκροί (live)

Τα νέα κρούσματα που καταγράφηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο είναι 95 και το σύνολο των κρουσμάτων στη χώρα μας ανέρχεται πλέον στα 1061 ανακοίνωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας. 69 νοσηλεύονται σε ΜΕΘ, διασωλημένοι. Στους 32 ανέρχεται ο συνολικός αριθμός των συμπολιτών μας που έχασαν τη ζωή τους, καθώς άλλοι 4 έχασαν τη ζωή τους, με μέσο όρο ηλικίας τα 73 έτη, οι περισσότεροι με κάποιο νόσημα ή ηλικιωμένοι. Πέντε ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Παρακολουθείστε σε απευθείας μετάδοση όλες τις εξελίξεις από την ΕΡΤ1.

Έχουν γίνει 14.363 διαγνωστικά τεστ, σημείωσε. Ο μέσος χρόνος από την έναρξη των συμπτωμάτων για να παρουσιάσει κανείς ανησυχητικά συμπτώματα, όπως η δυσκολία στην αναπνοή, είναι πέντε μέρες τουλάχιστον, ενώ μέχρι την νοσηλεία, εάν χρειαστεί είναι επτά μέρες. Για το τραγικό γεγονός του θανάτου μεσολαβούν κατά μέσο όρο 14-20 μέρες με εξαίρεση τα άτομα μεγαλύτερης ηλικίας.

Τα διεθνή δεδομένα για το μέσο όρο παραμονής στο νοσοκομείο είναι 10 μέρες. Το ίδιο ισχύει και για την Ελλάδα.

Ειδική Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων, που επαναξιολογεί ανά τακτά διαστήματα τα φαρμακευτικά σχήματα που χορηγούνται, ενέκρινε σήμερα νέα έκδοση του θεραπευτικού πρωτοκόλλου βάσει των διεθνών επιστημονικών ενδείξεων αποτελεσματικότητας.

Τη δυνατότητα να λαμβάνουν τις ιατρικές συνταγές στο κινητό τους χωρίς να χρειάζεται να τις προσκομίζουν τυπωμένες στον φαρμακοποιό έχουν από σήμερα οι πολίτες, ενημέρωσε κατά τη σημερινή ενημέρωση για τον κορονοϊό, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Μιλώντας αμέσως μετά τον κ. Τσιόδρα, ο κ. Χαρδαλιάς επισήμανε ότι η νέα διαδικασία είναι προαιρετική μέσω του gov.gr.

Ανακοίνωσε τη διακοπή πτήσεων από αύριο, Κυριακή στις 3 το πρωί έως τις 15 Απριλίου, από και προς την Ολλανδία.

Επιστροφές γίνεται μόνο για άτομα που έχουν πολύ ειδικούς λόγους, τόνισε και σημείωσε ότι δεν κάνουμε γενικό επαναπατρισμό γιατί θα ήταν ολέθριο για τη δημόσια υγεία της χώρας μας. Εκείνοι που θα επαναπατριστούν είναι αυτοί που έχουν πραγματική ανάγκη, σημείωσε.

Περισσότερα σε λίγο…

www.ert.grΠηγή ert.gr