Μερική απαγόρευση του καπνίσματος σε δημόσιους χώρους επέβαλε το ανώτατο κοινοβουλευτικό σώμα της Βόρειας Κορέας. Η σχετική απόφαση, όπως μετέδωσε την Τετάρτη (4/11) το πρακτορείο ειδήσεων KCNA, πάρθηκε προκειμένου να διασφαλισθεί ένα «περιβάλλον υγιεινής διαβίωσης» για τους πολίτες της χώρας.

Ο νόμος, όπως μετέδωσε το KCNA, προβλέπει την απαγόρευση του τσιγάρου σε χώρους, όπως τα κέντρα πολιτικής και ιδεολογικής εκπαίδευσης, τα θέατρα, οι κινηματογράφοι. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η απαγόρευση ισχύει και για τους χώρους των υπηρεσιών δημόσιας υγείας.

Ο νόμος περί απαγόρευσης του καπνίσματος έχει ως στόχο την προστασία της ζωής των Βορειοκορεατών μέσω της ενίσχυσης των ελέγχων σε κοινωνικό επίπεδο, αλλά και στην παραγωγή και την πώληση τσιγάρων, μετέδωσε το KCNA, επικαλούμενο τη σχετική νομοθετική πράξη.

Η Βόρεια Κορέα έχει υψηλά ποσοστά καπνιστών με το 43,9% του ανδρικού πληθυσμού να είναι καπνιστές, σύμφωνα με τα στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ).

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

To άρθρο Η Βόρεια Κορέα εφαρμόζει μερική απαγόρευση του καπνίσματος σε δημόσιους χώρους δημοσιεύτηκε στο NewsIT .Πηγή:newsit.gr