Μπορεί ο σύγχρονος τρόπος ζωής να χαρακτηρίζεται από υπεραφθονία τροφών, ωστόσο είναι λίγες αυτές που μπορούν πραγματικά να ευεργετήσουν το σώμα και το ανοσοποιητικό μας σύστημα.

Μιλάμε για τις μη επεξεργασμένες τροφές, που έρχονται κατευθείαν από τη φύση και μπορούν, με τον πλούτο βιταμινών και θρεπτικών συστατικών που περιέχουν, να καταπολεμήσουν ασθένειες, να διώχνουν τον πόνο και την κούραση, να δίνουν ενέργεια και να αποτοξινώνουν τον οργανισμό. Δρουν ως φυσικά φάρμακα.

Οι αντιφλεγμονώδεις τροφές (που δρουν ενάντια στις φλεγμονές, δηλαδή στις αντιδράσεις του σώματος σε λοιμώξεις, βλάβες ή ερεθισμούς) γίνονται προστατευτική “ασπίδα”.

Το στρες σε συνδυασμό με μια διατροφή με επεξεργασμένα τρόφιμα (με προσθήκη ζάχαρης και κακά λιπαρά) μπορούν να γενικεύσουν την φλεγμονή στο σώμα.

Μια διατροφή που δρα κατά των φλεγμονών περιλαμβάνει φρούτα και λαχανικά με αντιοξειδωτικές ιδιότητες, τροφές με πρωτεΐνες, ωμέγα 3 λιπαρά οξέα, και ελάχιστη κατανάλωση κορεσμένων λιπαρών και επεξεργασμένων υδατανθράκων.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, η κατανάλωση μιας συγκεκριμένης αντιφλεγμονώδους τροφής στην αρχή της ημέρας, μετά το πρωινό ξύπνημα, μπορεί να βοηθήσει δραστικά το σώμα.Πηγή:bovary.gr