Ποιος να μας το ΄λεγε… 25η Μαρτίου 2020 στην Αθήνα. Μέρα εθνικής παλλιγγενεσίας. Μέρα μνήμης. Εθνικής περηφάνειας. Μέρα γιορτής με το σπίτι να μυρίζει μπακαλιάρο σκορδαλιά και τις οικογένειες στο Σύνταγμα να γεμίζουν τους δρόμους και τα στενά για να παρακολουθήσουν την στρατιωτική παρέλαση!

Εκατοντάδες σημαίες στα παιδικά χεράκια.. Και μετά για φαγητό ή καφέ, στην Ερμού, το Μοναστηράκι, το Κολωνάκι. Σήμερα ήταν μια 25η Μαρτίου, που η Αθήνα δεν έχει ξαναζήσει εδώ και πολλά πολλά χρόνια. Ο κορονοϊός, άλλαξε τα πάντα.Αστυνομικοί με γάντια και μάσκες είναι όσοι συναντά στο διάβα του ο φωτογράφος και φωτορεπόρτερ του ΤLIFE, ο οποίος έχοντας στα χέρια του την ειδική άδεια, βρέθηκε στο έρημο σύνταγμα και τους γύρω μέχρι σήμερα πολυσύχναστους δρόμους.

Και τώρα η πλατεία Συντάγματος χωρίς ούτε έναν περαστικό. Η λεωφόρος μπροστά από τη Βουλή χωρίς ούτε ένα αυτοκίνητο!

Στον Άγνωστο Στρατιώτη, η παρουσία αστυνομικών δυνάμεων, του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και της Προέδρου της Δημοκρατίας Αλεξάνδρας Σακελλαροπούλου, μαρτυρούν ότι σήμερα έχουμε Εθνική Γιορτή! Και βέβαια αυτό μας κάνει εντύπωση αλλά ταυτόχρονα μας χαροποιεί γιατί «Μένουμε σπίτι» και έτσι ανακόπτουμε την τρελή πορεία του ιού που συντάραξε τις ζωές όλων μας!

Δες τις συγκλονιστικές φωτογραφίες

Φωτορεπορτάζ: Πέτρος Χόντος για το ΤLIFE

Πηγή:tlife.gr