Πλήθος κόσμου παραβρέθηκε στη θεία λειτουργία που τελέστηκε το βράδυ του Σαββάτου (13-06-2020) στον Ιερό Ναό της Αγίας Αναστασίας στο Ηράκλειο για τα παιδιά που δίνουν Πανελλήνιες εξετάσεις.

Τηρώντας τις απαραίτητες αποστάσεις λόγω κορονοϊού μαθητές και γονείς άναψαν ένα κερί στην χάρη της Παναγίας. Ο ιερέας του ναού Κωνσταντίνος Πιτσικάκης συμμεριζόμενος την αγωνία, το άγχος και τους κόπους των μαθητών της Γ΄ Λυκείου για τις Πανελλήνιες εξετάσεις και την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση τέλεσε την βραδινή Θεία Λειτουργία, ειδικά αφιερωμένη στα παιδιά αυτά.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο πατέρας Κωνσταντίνος απευθυνόμενος στα παιδιά, τους ευχήθηκε καλή επιτυχία στις εξετάσεις και τα προέτρεψε να μην αγχωθούν, ούτε να απογοητευτούν σε ενδεχόμενη αποτυχία, αλλά να μάθουν ότι ακόμα και στις δυσκολίες και στις αποτυχίες της ζωής τους ίσως να κρύβεται ένα καλύτερο μέλλον, πιο ευνοϊκό και επιτυχημένο, γι’ αυτά.

«Ο Χριστός και η Παναγία γνωρίζουν το δικό μας θέλημα και συμφέρον τόσο ψυχικά όσα και σωματικά» τόνιζε χαρακτηριστικά. Στο τέλος της θείας λειτουργίας ευλόγησε ένα προς ένα τα παιδιά δίνοντάς τους αντίδωρο…

Πηγή: cretapost.gr

To άρθρο Ηράκλειο: Βραδινή λειτουργία για τα παιδιά που δίνουν Πανελλήνιες! Γέμισε η εκκλησία (Βίντεο) δημοσιεύτηκε στο NewsIT .Πηγή:newsit.gr