ΗΠΑ: Συγκίνηση στην κηδεία του Γ. Ζαπάντη

Σε ατμόσφαιρα έντονης συγκινησιακής φόρτισης πραγματοποιήθηκε στον ιερό ναό Τιμίου Σταυρού στο Γουάιτστον, χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου, η εξόδιος ακολουθία για τον ομογενή, Γιώργο Ζαπάντη, ο οποίος έχασε τη ζωή του μετά την επίθεση με τέιζερ που δέχθηκε από αστυνομικούς μέσα στο σπίτι του στις 21 Ιουνίου.

Στην ομιλία του, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος εξέφρασε τη στήριξή του στη μητέρα του Γιώργου Ζαπάντη. «Μετά τον αποχαιρετισμό μας στον Γιώργο, η καρδιά, τα μάτια μας και ο νους μας στρέφονται προς τη μητέρα, την Αθανασία. Δεν υπάρχει μεγαλύτερος πόνος, πιο αφύσικο πράγμα, μια μητέρα να κηδεύει το παιδί της» είπε χαρακτηριστικά. Η Αρχιεπισκοπή ανέλαβε τα έξοδα της κηδείας.

Εξοργισμένη δηλώνει η ελληνική κοινότητα στη Νέα Υόρκη για τον θάνατο του Γ. Ζαπάντη μετά από υπερβολική χρήση βίας από τους αστυνομικούς που τον χτύπησαν τρεις φορές με τέιζερ. Αξιωματούχοι ζητούν μάλιστα να διεξαχθεί ανεξάρτητη έρευνα για τις συνθήκες του θανάτου του.

«Τα γεγονότα αυτής της υπόθεσης ακόμη αναλύονται αλλά όσα ήδη γνωρίζουμε είναι πολύ ανησυχητικά. Θα πρέπει να γίνει μία πλήρης, ξεκάθαρη και ανεξάρτητη έρευνα για το τι συνέβη» δήλωσε ο Κώστας Κωνσταντινίδης.

Παράλληλα, ομογενείς εκφράζουν αγανάκτηση επειδή η υπόθεση δεν έχει καλυφθεί εκτενώς από τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.

Η οικογένεια αναμένει την έκθεση ανεξάρτητου ιατροδικαστή, αλλά και την ανάλυση των βίντεο για να έχει μία ολοκληρωμένη εικόνα για το τι συνέβη το βράδυ της 21ης Ιουνίου.

Πηγή: ΕΡΤ

www.ert.grΠηγή: ert.gr