ΗΠΑ: Σήμερα η κρίσιμη ψηφοφορία στη Γερουσία για τον Μπρετ Κάβανο

Σήμερα η κρίσιμη ψηφοφορία στην ολομέλεια της Γερουσίας των Ηνωμένων Πολιτειών, για την επικύρωση στην κενή θέση του Ανώτατου Δικαστηρίου, του δικαστή Μπρετ Κάβανο. Η έγκριση του διορισμού του Κάβανο στο Ανώτατο Δικαστήριο από τη Γερουσία διαφαίνεται σίγουρη καθώς και οι γερουσιαστές που τηρούσαν επιφυλακτική στάση δήλωσαν την Παρασκευή ότι θα ψηφίσουν τον υπόψηφιο του προέδρου Τραμπ.

Η μετριοπαθής γερουσιαστής των Ρεπουμπλικάνων Σούζαν Κόλινς, που εμφανιζόταν ως αναποφάσιστη, είπε ότι θα ψηφίσει τον Κάβανο. Επίσης και ο Δημοκρατικός γερουσιαστής, Τζο Μάντσιν δήλωσε ότι θα στηρίξει την υποψηφιότητα Κάβανο.

Στη ψηφοφορία επί της διαδικασίας που διεξήχθη την Παρασκευή, η πλειοψηφία της Γερουσίας τάχθηκε υπέρ του τερματισμού της συζήτησης για τον διορισμό του Κάβανο στο Ανώτατο Δικαστήριο.

Σημειώνεται ότι οι Ρεπουμπλικανοί ελέγχουν τη Γερουσία με οριακή πλειοψηφία 51 ψήφων.

Μεταξύ άλλων θετική ψήφο έδωσαν ο μετριοπαθής Ρεπουμπλικανός Τζεφ Φλέικ, ο οποίος προκάλεσε την έρευνα του FBI για τον Κάβανο την περασμένη εβδομάδα. Σύμφωνα με την Washington Post ο Φλέικ θα ψηφίσει υπέρ του Κάβανο «εκτός και αν κάτι προκύψει κάποια μεγάλη αλλαγή».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, Reuters

www.ert.grΠηγή: ert.gr