ΗΠΑ: Ο Ντ. Τραμπ επιδιώκει αναβολή των προεδρικών εκλογών του Νοεμβρίου 2020

Ανοιχτό το ενδεχόμενο για αναβολή των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ τον ερχόμενο Νοέμβριο αφήνει ο Ντόναλντ Τραμπ, με ανάρτησή του στο Twitter.

O Αμερικανός πρόεδρος επικαλείται αβάσιμα επιχειρήματα περί νοθείας των εκλογών λόγω αύξησης της επιστολικής ψήφου και θέτει το ερώτημα: «Αναβολή των εκλογών μέχρι οι άνθρωποι να μπορούν σωστά και με ασφάλεια να ψηφίσουν»;

Οι ημερομηνίες των προεδρικών εκλογών, την Τρίτη μετά την πρώτη Δευτέρα του Νοεμβρίου κάθε 4 χρόνια, έχουν κατοχυρωθεί με ομοσπονδιακό νόμο. Η αλλαγή τους θα απαιτούσε πράξη νομοθετικού περιεχομένου από το Κογκρέσο.

Το Σύνταγμα των ΗΠΑ δεν προβλέπει καμία καθυστέρηση στην ορκωμοσία του προέδρου, που έχει προγραμματιστεί στις 20 Ιανουαρίου του 2021.

Την ίδια ημέρα με την ανάρτηση του Ντόναλντ Τραμπ, ανακοινώθηκαν αρνητικά στοιχεία – ρεκόρ για την αμερικανική οικονομία που συρρικνώθηκε κατά 32,9% στο τρίμηνο Απριλίου – Ιουνίου σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του 2019. Η πανδημία έχει βάλει λουκέτο σε επιχειρήσεις, δεκάδες εκατομμύρια εργαζόμενοι έχουν χάσει τη δουλειά τους, με την ανεργία να ανέρχεται στο 14,7%.

Πηγή: Reuters

www.ert.gr

Πηγή: ert.gr