Στο απόηχο της τραγωδίας σε δημοτικό σχολείο του Τέξας που άφησε 21 νεκρούς, μεταξύ αυτών 19 μαθητές, ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ θα ανέβει στο βήμα του ετήσιου συνεδρίου της ισχυρότερης αμερικανικής οργάνωσης που εκπροσωπεί τη βιομηχανία όπλων, την NRA.

«Η Αμερική χρειάζεται αληθινές λύσεις και αληθινή ηγεσία αυτή την περίοδο, όχι πολιτικούς και κομματικές σκοπιμότητες», ανέφερε ο δισεκατομμυριούχος μέσω του ιστότοπου κοινωνικής δικτύωσης του, Truth Social.

H NRA αποποιήθηκε ήδη κάθε ευθύνη περί ανεξέλεγκτης οπλοκατοχής, χαρακτηρίζοντας τη σφαγή στο πρωτοβάθμιο σχολείο Ρομπ πράξη «μεμονωμένου και διαταραγμένου εγκληματία».

Ωστόσο, ανακοινώθηκε ότι οι υπηρεσίες ασφαλείας θα ελέγχουν με μαγνητόμετρα τους συνέδρους καθώς απαγορεύτηκε η οπλοκατοχή, τα πυρομαχικά, οι δείκτες λέιζερ, τα σπρέι πιπεριού,αλλά και τα σακίδια πλάτης.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, έδειξε ήδη το «λόμπι των όπλων» δηλώνοντας αηδιασμένος και εξαντλημένος» από τις δίχως τέλος σφαγές στη χώρα και  διερωτήθηκε δημόσια το βράδυ της Τρίτης, μερικές ώρες μετά το μακελειό στην Ουβάλντε, «πότε, για τ’ όνομα του Θεού, θα ορθώσουμε το ανάστημά μας στην εξουσία της οπλοκατοχής».

Τα λεγόμενα mass shootings, οι επιθέσεις με τη χρήση πυροβόλων όπλων με τέσσερα ή περισσότερα θύματα στην ορολογία των αμερικανικών υπηρεσιών επιβολής του νόμου, αποτελούν μάστιγα στις ΗΠΑ που οι κυβερνήσεις, η μια μετά την άλλη, έχουν αποδειχθεί ανίσχυρες να αντιμετωπίσουν νομοθετικά καθώς και το Κογκρέσσο επικρίνεται ότι υποκύπτει στο λόμπι των όπλων.

Πηγή: NRA

www.ertnews.grΠηγή: ert.gr