Ο αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν προέτρεψε τον κυβερνήτη της πολιτείας της Νέας Υόρκης,  Άντριου Κουόμο, να παραιτηθεί, μετά τη δημοσιοποίηση του πορίσματος της έρευνας που διενεργήθηκε από την εισαγγελέα Λετίσια Τζέιμς και αναφέρει ότι ο Δημοκρατικός κυβερνήτης παρενόχλησε σεξουαλικά αρκετές γυναίκες.

«Νομίζω πως θα έπρεπε να παραιτηθεί», δήλωσε ο Tζο Μπάιντεν, ο οποίος εκφράστηκε από τον Λευκό Οίκο.

Ο Δημοκρατικός πρόεδρος ένωσε έτσι τη φωνή του με άλλα στελέχη του κόμματος, ανάμεσά τους την πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων, τη Δημοκρατική Νάνσι Πελόσι, τον επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας των Δημοκρατικών στη Γερουσία, τον Τσακ Σούμερ, τον δήμαρχο της Νέας Υόρκης, τον Μπιλ ντε Μπλέζιο και άλλους.

Λίγες ώρες νωρίτερα ο κ. Κουόμο διέψευσε εκ νέου τις κατηγορίες, επιμένοντας πως «ουδέποτε άγγιξε κάποια με ανάρμοστο τρόπο» και μοιάζοντας να αποκλείσει κάθε ενδεχόμενο να παραιτηθεί.

Στο πόρισμα της Λετίσια Τζέιμς αναφέρεται ότι ο κυβερνήτης παρενόχλησε περίπου 11 γυναίκες και δημιούργησε «τοξική» ατμόσφαιρα στον χώρο εργασίας, κατά παραβίαση της νομοθεσίας.

Η έρευνα  πάντως δεν αναμένεται να οδηγήσει, τουλάχιστον απευθείας, στην άσκηση ποινικής δίωξης εναντίον του κυβερνήτη Κουόμο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

www.ertnews.grΠηγή: ert.gr