κορονοϊος

Ο Ντόναλντ Τραμπ ασχολείται με το να tweet-αρει για τη νοθεία που κατά την άποψή του έγινε στις εκλογές στις ΗΠΑ και η χώρα της οποίας είναι πρόεδρος «σπάει» το ένα μετά το άλλο τα αρνητικά ρεκόρ. Τελευταίο αυτό των 11 εκατομμυρίων κρουσμάτων κορονοϊού.

Εκτός από τα περισσότερα από 11 εκατομμύρια κρούσματα, ο τελευταίος απολογισμός του πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς ανέφερε ότι  οι θάνατοι εξαιτίας της COVID-19 (της ασθένειας που προκαλεί ο κορονοϊός) στις ΗΠΑ είναι πλέον πάνω από 246.000.

Click4more Επιτελείο Μπάιντεν για πανδημία: Κρίσιμες οι επόμενες εβδομάδες – 11 εκατ. τα κρούσματα στις ΗΠΑ

Συνολικά, τα κρούσματα στις ΗΠΑ είναι 11.000.984 και 246.006 θάνατοι εξαιτίας της νόσου και επιπλοκών που προκαλεί.

Οι ΗΠΑ, η χώρα η οποία έχει υποστεί μακράν το βαρύτερο πλήγμα στον πλανήτη από την πανδημία του κορονοϊού σε απόλυτους αριθμούς, αντιμετωπίζει νέα έξαρσή της.

Και ενώ ο κορονοϊός εξαπλώνεται ασταμάτητα στις ΗΠΑ, η κυβερνήτης του Μίσιγκαν αποφάσισε να κλείσουν σχολεία και εστιατόρια για τρεις εβδομάδες, από μεθαύριο Τετάρτη προκειμένου να επιβραδυνθεί η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων στην πολιτεία.

Η (Δημοκρατική) κυβερνήτης του Μίσιγκαν ανακοίνωσε, επίσης, ότι θα απαγορευθούν όλες οι εκδηλώσεις σε χώρους ψυχαγωγίας, κέντρα συναυλιών, κινηματογράφους, κλειστά γήπεδα, καζίνο κ.λπ., εξηγώντας ότι αποφάσισε να λάβει τα μέτρα αυτά διότι υπάρχει κίνδυνος ο αριθμός των νεκρών εξαιτίας της COVID-19 στο Μίσιγκαν θα φθάσει τους τουλάχιστον 1.000 σε εβδομαδιαία βάση αν μείνει άπρακτη.

To άρθρο ΗΠΑ: Έσπασε το φράγμα των 11 εκατ. κρουσμάτων – Κλείνουν σχολεία και εστιατόρια στο Μίσιγκαν δημοσιεύτηκε στο NewsIT .Πηγή:newsit.gr