Το σχέδιο «συμβίωσης με τον κορονοϊό» που θα επιστρέψει στους Βρετανούς την ελευθερία τους, θα παρουσιάσει στο κοινοβούλιο ο Μπόρις Τζόνσον με άρση των εναπομείναντων περιορισμών, σύμφωνα με τη Ντάουνινγκ Στριτ.

Ο Μπόρις Τζόνσον θα συνομιλήσει με τους υπουργούς του για να συμφωνήσουν το σχέδιο για τη ζωή με τον ιό μετά από σχεδόν δύο χρόνια περιορισμών.

Στη συνέχεια, αναμένεται να ενημερώσει το κοινοβούλιο για τα σχέδια του σήμερα το απόγευμα πριν πραγματοποιήσει συνέντευξη Τύπου.

Το Σάββατο, η Ντάουνινγκ Στριτ είχε επιβεβαιώσει ότι τα θετικά κρούσματα και οι στενές επαφές τους δεν θα χρειάζεται πλέον να αυτοαπομονώνονται. Ο πρωθυπουργός δήλωσε:
«Η πανδημία δεν έχει τελειώσει, αλλά χάρη στην απίστευτη κυκλοφορία του εμβολίου είμαστε τώρα ένα βήμα πιο κοντά στην επιστροφή στην κανονικότητα και τελικά να δώσουμε στους ανθρώπους πίσω τις ελευθερίες τους, ενώ συνεχίζουμε να προστατεύουμε τον εαυτό μας και τους άλλους».

Η κίνηση για άρση όλων των περιορισμών και τερματισμό των δωρεάν τεστ έχει επικριθεί από τους επιστημονικούς συμβούλους της κυβέρνησης που είπαν ότι θα μπορούσε να πυροδοτήσει μια απότομη αύξηση των λοιμώξεων από την Covid.

Μια υποεπιτροπή της Επιστημονικής Συμβουλευτικής Ομάδας για Έκτακτες Καταστάσεις (Sage) είπε ότι η μετάδοση θα μπορούσε να αυξηθεί μεταξύ 25 και 80% εάν οι άνθρωποι «επιστρέψουν σε συμπεριφορές πριν από την πανδημία» χωρίς να υπάρχουν μέτρα.

Ανταπόκριση: Νατάσσα Καντζάβελου

www.ertnews.grΠηγή: ert.gr