Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα ήταν μόνο η αρχή. Στους δρόμους της Αθήνας και το πρώτο Ηλεκτρικό λεωφορείο. Όσα πρέπει να γνωρίζετε.

Ένα Μέσο Μαζικής Μεταφοράς, το οποίο είναι 100% ηλεκτρικό και 0% ρυπογόνο πραγματοποίησε την πρώτη του πιλοτική διαδρομή από τον Άγιο Ιωάννη προς την Κυψέλη. Διαθέτει χειροκίνητη ράμπα ΑΜΕΑ την οποία κατεβάζει ο οδηγός, ενώ πρόκειται να πραγματοποιηθούν και περισσότερα δρομολόγια πιλοτικού χαρακτήρα τις επόμενες ημέρες.

Το όχημα βρίσκεται ήδη στην Αθήνα και έχει δρομολογηθεί πιλοτικά από την ΟΣΥ ΑΕ, εκτελώντας γραμμές σχετικά μικρού μήκους εντός του κέντρου της Αθήνας. Η αυτοκινητοβιομηχανία BYD, ανταποκρίθηκε στην ανοιχτή πρόσκληση του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών για διάθεση δοκιμαστικής λειτουργίας ηλεκτρικών οχημάτων στο δίκτυο των Αστικών Συγκοινωνιών, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της ΟΣΥ ΑΕ.

Ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΥ Στέφανος Αγιάσογλου εξηγεί πότε θα μπουν σε…τροχιά και άλλα λεωφορεία ίδιου χαρακτήρα αλλά και πότε θα είναι στη διάθεση του κοινού.

Το εν λόγω demo bus, κινεζικής τεχνολογίας, στις πιλοτικές του διαδρομές δεν μεταφέρει επιβάτες, έχει μήκος 12 μέτρα, 3 διπλές πόρτες χωρίς σκαλοπάτια εισόδου και η χωρητικότητά του σε επιβάτες είναι 24 καθήμενοι, 51 όρθιοι, 1 ΑμΕΑ, έχει ράμπα για ΑμΕΑ και η μπαταρία του είναι 348 kw.

Έχει επίσης 2 Ηλεκτρομοτέρ 2x150kw που αντιστοιχούν σε ισχύ 402 hp και WIFI συνδεσιμότητα για τους επιβάτες και USB φορτιστές για τα κινητά επιβατών.

To άρθρο Ηλεκτρικά λεωφορεία: Πρώτο δρομολόγιο για το μηδενικών ρύπων όχημα δημοσιεύτηκε στο NewsIT .Πηγή:newsit.gr