Ζ. Ζάεφ: Όσο πιο σύντομα εφαρμοσθεί η Συμφωνία, τόσο το καλύτερο και για τις δύο χώρες

«Όλοι συμφωνούμε ότι όσο το συντομότερο εφαρμοσθεί η Συμφωνία, τόσο το καλύτερο και για τις δύο χώρες, αφού η Συμφωνία καθαυτή έχει πολλά οφέλη» αναφέρει ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ σε συνέντευξή του στο Euronews σημειώνοντας πως βρίσκεται σε διαρκή επαφή με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τόνισε ότι εστιάζουν στην επόμενη φάση, την επικύρωση της συμφωνίας από το Κοινοβούλιο.

Ο Ζόραν Ζάεφ επανέλαβε ότι η ένταξη στο ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση παραμένει προτεραιότητα της κυβέρνησής του και πως η χώρα του δεν χρειάζεται πρόωρες εκλογές, αλλά την επικύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών από τη Βουλή με τα δύο τρίτα της πλειοψηφίας.

Όπως σημείωσε, βρίσκεται σε διαρκή επαφή με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τόνισε ότι εστιάζουν στην επόμενη φάση, την επικύρωση της συμφωνίας από το Κοινοβούλιο.

Από την πλευρά του, με νέα πρόταση εμφανίστηκε ο ηγέτης του VMRO, Κρίστιαν Μίτσκοσκι στη διάρκεια έκτακτης συνέντευξης τύπου που παραχώρησε το μεσημέρι της Κυριακής.

Ο Κρ. Μίτσκοσκι κάλεσε τον Ζόραν Ζάεφ να αποκηρύξει πλήρως την Συμφωνία των Πρεσπών με την Ελλάδα, να προκηρυχθούν πρόωρες εκλογές και στη συνέχεια να υπάρξουν συνομιλίες για νέα γενική εισαγγελία στην ΠΓΔΜ.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Euronews

www.ert.grΠηγή: ert.gr