Ζητούνται… κατάσκοποι – Η online «μικρή» αγγελία της CIA (video)

Προσλήψεις κάνει η CIA, που έβαλε… αγγελία σε πλατφόρμες online streaming για νέους κατασκόπους ηλικίας 18 έως 35 ετών.

«Χρειάζεται μόνο μια απλή πληροφορία από “εξωτερική πηγή” και όλα μπορούν να αλλάξουν σε μία στιγμή». Κάπως έτσι ξεκινά το πρώτο μάθημα προς τους νεοσύλλεκτους ο αξιωματικός της CIA…

Και κάπως έτσι ξεκινά και το διαφημιστικό σποτ της CIA για τη στρατολόγηση νέων. Με κύριο στόχο να στρατολογηθούν τα κορυφαία ταλέντα της χώρας, η CIA με την καμπάνια αυτή ανοίγεται στο ευρύ κοινό.

«Οι πιο πολλοί άνθρωποι δε θα δούνε τη δουλειά σας. Μόνο τρεις άνθρωποι στον κόσμο έχουν πρόσβαση στις πληροφορίες που χρειαζόμαστε».

Ακολουθώντας τα σημεία των καιρών, η αμερικανική υπηρεσία πληροφοριών, αναζητά να προσλάβει προσωπικό από 18 έως 35 ετών, μέσω διαφημιστικής καμπάνιας που έχει άρωμα από Χόλιγουντ.

«Η μεγαλύτερή σας ανταμοιβή είναι να γνωρίζετε ότι κρατάτε την Αμερική ασφαλή».

Δεν είναι τυχαίο που προβάλλεται και στις τρεις κορυφαίες συνδρομητικές πλατφόρμες κινηματογραφικών ταινιών και σειρών, τις οποίες παρακολουθεί τουλάχιστον το 70% των Αμερικανών.

«Το Έθνος βασίζετε σε σας, για να ανακαλύψετε την αλήθεια»

Τα πράγματα δεν ήταν πάντα έτσι. Από την ίδρυσή της το 1947, η Αμερικανική Υπηρεσία προτιμούσε γλωσσομαθείς υποψήφιους με πανεπιστημιακή εκπαίδευση, που είχαν αποδεδειγμένη εμπειρία στον στρατό, τις διεθνείς σχέσεις, τις επιχειρήσεις, την οικονομία, τις φυσικές επιστήμες.

«Αυτό που αναζητούμε είναι: Ενδιαφέρουσα κοινωνική προσφορά, να μην επιδιώκει τη δημόσια αναγνώριση για τις επιτυχίες, να μη μοιράζεστε τις επιτυχίες σας με τους ανθρώπους που αγαπάτε και σέβεστε. Πρόκειται για “θυσία”. Για έναν τρόπο ζωής» τονίζει ο Ζάκαρι Γουάιατ, πρώην υπάλληλος της CIA.

Ειδικότερα για τη νευραλγική διεύθυνση επιχειρήσεων, οι υποψήφιοι καλούνταν να περάσουν από μία σειρά αυστηρών δοκιμασιών και εξετάσεων που διαρκούσαν ακόμη και ένα χρόνο.

«Αναζητάμε χαρακτηριστικά και στοιχεία όπως όλοι οι εργοδότες. Από εξαιρετικές επικοινωνιακές ικανότητες, ακεραιότητα, αποφασιστικότητα, κριτική ικανότητα, κοινή λογική και οπωσδήποτε πατριωτισμό» λέει ο Ζ. Γουάιατ.

Στα τέλη του ’90, η CIA ξεπέρασε τα δικά της αυστηρά στερεότυπα και προσέλαβε χάκερ, τους οποίους προσκάλεσε με αγγελίες μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Πηγή: ΕΡΤ

www.ert.grΠηγή: ert.gr